Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ενθαρρυντικά λόγια στον κόσμο από τους κατοίκους της Ουχάν

Κοροναϊός : Ενθαρρυντικά λόγια στον κόσμο από τους κατοίκους της Ουχάν

Καθώς εξέρχονται από τον πολυήμερο αποκλεισμό τους, οι κάτοικοι της Ουχάν, μοιράζονται αυτά που έχουν μάθει από την έξαρση της επιδημίας και προσφέρουν ενθαρρυντικά λόγια στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία του κοροναϊού, η καραντίνα των 11 εβδομάδων έχει αρθεί , καθώς οι μολύνσεις και οι θάνατοι έχουν μειωθεί.

Καθώς εξέρχονται από τον πολυήμερο αποκλεισμό τους, οι κάτοικοι της πόλης αυτής, μοιράζονται αυτά που έχουν μάθει από την έξαρση της επιδημίας και προσφέρουν ενθαρρυντικά λόγια στον υπόλοιπο κόσμο.

«Ελπίζω οι άνθρωποι να μάθουν από την Ουχάν, ώστε να μη γίνουν τόσες θυσίες.. Να γίνουν λιγότερα λάθη. Κοιτώντας πίσω έχω πολύτιμες και τρομακτικές αναμνήσεις», λέει μία κοπέλα στο BBC, ενώ μία άλλη αναφέρει ότι να περιγράφει τον αποκλεισμό ως θυσία «προτιμώ να λέω ότι η χώρα έκανε αυτό που έπρεπε για να αντιμετωπίσει την πανδημία και σε αυτό συνέβαλλε όποιος έμενε σπίτι»

Κάτοικοι εξηγούν ότι στην αρχή δεν θεωρούσαν απαραίτητη την καραντίνα, αλλά μετά άρχισαν να φοβούνται καθώς μειώνονταν και οι προμήθειες.  «Οι γιατροί και οι νοσοκόμες ζητούσαν προμήθειες, οι ασθενείς έλεγαν ότι δεν υπήρχαν κρεβάτια και δεν μπορούσαν να θεραπευτούν… Ευτυχώς όμως, ήρθαν από κάθε γωνιά της χώρα και γιατροί και προμήθειες και είδαμε τον αριθμό των κρουσμάτων να κατεβαίνει αργά».

Οι κάτοικοι, μοιράζονται τις πιο σημαντικές αναμνήσεις τους από την εποχή του εγκλεισμόύ τους, όπως τα νταμπλινγκ που έφτιαξε για δεύτερη φορά σε 30 χρόνια, ο πατέρας ενός κοριτσιού, ή η μεγάλη αγκαλιά που έκανε σε μια κοπέλα, το αγόρι της όταν γιορτάζανε «έγκλειστοι» στο σπίτι τους την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Δίνουν παράλληλα συμβουλές για το τι να κάνεις σπίτι τις ημέρες της καραντίνας, που περιλαμβάνουν διάβασμα, τηλεόραση, ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας.

Κλείνοντας στέλνουν ενθαρρυντικά λόγια στον υπόλοιπο κόσμο, λέγοντας πως « είναι φυσιολογικό να νιώθεις αγχωμένος ή θυμωμένος…. Το lockdown ομως είναι ένας επιστημονικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία…..Ελπίζω οι άνθρωποι να μάθουν από την Ουχάν. Θα είμαστε όλοι καλύτερα, όταν ο κόσμος ξεπεράσει τον κοροναϊό».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024