Το Ιράν άρχισε να ανοίγει εκ νέου τα κυβερνητικά γραφεία το Σάββατο μετά από μια σύντομη εθνική καραντίνα για να βοηθήσει στον περιορισμό της χειρότερης έξαρσης του κοροναϊού στη Μέση Ανατολή, η οποία σκότωσε περισσότερους από 4.300 ανθρώπους στη χώρα.

Οι αποφάσεις της πολιτείας

Οι αρχές είχαν ζητήσει από τις περισσότερες κυβερνητικές υπηρεσίες και όλες τις μη βασικές επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειστές για μια εβδομάδα μετά τη λήξη των διακοπών του Nowruz στις 4 Απριλίου.

Τα κυβερνητικά γραφεία έξω από την πρωτεύουσα, Τεχεράνη, άνοιξαν ξανά το Σάββατο με τα δύο τρίτα των υπαλλήλων να έρχονται και τα υπόλοιπα να εργάζονται από το σπίτι, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

Οι γυναίκες που έχουν μικρά παιδιά έχουν προτεραιότητα όταν αποφασίζουν ποιος εργάζεται από απόσταση. Οι επιχειρήσεις εκτός της πρωτεύουσας είχαν επίσης τη δυνατότητα να ανοίξουν ξανά το Σάββατο, την πρώτη ημέρα της εβδομάδας εργασίας.

Οι επιχειρήσεις στην Τεχεράνη θα μπορέσουν να ξανανοίξουν το επόμενο Σάββατο, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγγραφούν στις αρχές και θα ακολουθήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική αποστασιοποίηση που καθορίζονται από το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο εν τω μεταξύ ανέφερε άλλους 125 θανάτους, με το σύνολο να φτάνει τους 4.357.

Η χώρα έχει αναφέρει περισσότερες από 70.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και οι αρχές αναφέρουν ότι περισσότεροι από 40.000 έχουν ανακάμψει. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν ήταν 1.837.

Πηγή: indianexpress.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο