Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Νέα έξαρση κοροναϊού τον Ιούλιο αν αρθούν τα μέτρα περιορισμού τον Μαϊό

ΗΠΑ : Νέα έξαρση κοροναϊού τον Ιούλιο αν αρθούν τα μέτρα περιορισμού τον Μαϊό

«Ο κίνδυνος επιστροφής είναι πολύ μεγάλος»

Εάν οι ΗΠΑ τερματίσουν τις κοινωνικές αποστασιοποιήσεις και άλλες στρατηγικές περιορισμού μετάδοσης του κοροναϊού μέχρι την 1η Μαΐου, όπως ενθάρρυνε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ,  τα κρούσματα στη χώρα θα μπορούσαν να αυξηθούν, προειδοποίησαν αξιωματούχοι.

Δυσοίωνες εκτιμήσεις

Οι προβλέψεις βασίζονται σε νέα σενάρια μοντελοποίησης που διεξάγονται από το Ινστιτούτο Μετρικών και Αξιολόγησης Υγείας (Institute for Health Metrics and Evaluation) – IHME του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τα οποία οι πολιτικές κοινωνικής απομάκρυνσης θα λήξουν από τον επόμενο μήνα.

«Ο κίνδυνος επιστροφής είναι πολύ μεγάλος», δήλωσε στο CNN αργά την Παρασκευή ο διευθυντής της IHME Dr. Chris Murray.

Οι προβολές βασίζονται σε νέα σενάρια μοντελοποίησης που διεξάγονται από την IHME, τα οποία αναλαμβάνουν πολιτικές κοινωνικής απομάκρυνσης και θα λήξουν από τον επόμενο μήνα.

«Αν σταματούσαμε σε εθνικό επίπεδο την 1η Μαΐου, βλέπουμε (σε μοντέλα) μια επιστροφή σχεδόν στα επίπεδα όπου είμαστε τώρα κάποια στιγμή τον Ιούλιο».

Σίγουρα υπάρχει ένας πολύ σημαντικός κίνδυνος ανάκαμψης αν δεν περιμένουμε μέχρι το σημείο όπου η περισσότερη μετάδοση είναι σχεδόν μηδέν σε κάθε πολιτεία.

«Το ερευνητικό κέντρο σχεδιάζει να γνωστοποιήσει αναλύσεις σε επίπεδο πολιτείας με βάση τα νέα μοντέλα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Murray.

Δήλωση Τραμπ

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από το γεγονός ότι ο Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί να ανοίξει εκ νέου την οικονομία της χώρας, παρά το ότι πολλοί ερευνητές και ιατρικό προσωπικό λένε ότι είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια κίνηση.

«Θα ήθελα να ανοίξω (την οικονομία), δεν έχω αποφασίσει τίποτα, τα γεγονότα πρόκειται να καθορίσουν τι κάνω, αλλά θέλουμε να ανοίξουμε ξανά τη χώρα, είναι τόσο σημαντικό», δήλωσε ο Τραμπ σε μια ενημέρωση την Παρασκευή.

Πηγή: edition.cnn.com

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024