Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηνωμένο Βασίλειο : Ελλείψεις σε προσωπικό εξοπλισμό προστασίας - 19 νεκροί από τον χώρο της υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο : Ελλείψεις σε προσωπικό εξοπλισμό προστασίας – 19 νεκροί από τον χώρο της υγείας

«Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βεβαιωθούμε ότι κάθε άτομο που το χρειάζεται έχει το προστατευτικό υλικό που είναι απαραίτητο»

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θεραπεύουν ασθενείς με COVID-19 στη Βρετανία βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού κιτ για το προσωπικό πρώτης γραμμής, προειδοποίησαν τα συνδικάτα τους.

Η βρετανική κυβέρνηση αντιμετώπισε επανειλημμένα κριτική από το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης αντιμετώπιζαν έλλειψη μασκών, γαντιών και είδη άλλου προσωπικού εξοπλισμού προστασίας (PPE).

Ελλείψεις προστασίας στην «πρώτη γραμμή»

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε την Παρασκευή ότι υπήρχε αρκετό κιτ, αλλά χρειάστηκε μια «δυνατή» υλικοτεχνική μεταφορά, υποστηριζόμενη από τους στρατιωτικούς, για να εξασφαλιστεί ότι ο προστατευτικός εξοπλισμός φθάνει σε εκείνους στην πρώτη γραμμή, με 761 εκατομμύρια αντικείμενα να έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής.

«Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βεβαιωθούμε ότι κάθε άτομο που το χρειάζεται έχει το προστατευτικό υλικό που είναι απαραίτητο», ανέφερε ο Χάνκοκ στο ραδιόφωνο του BBC.

Η βρετανική ιατρική ένωση (BMA), η οποία εκπροσωπεί τους γιατρούς, δήλωσε ότι οι σημερινές προμήθειες στο Λονδίνο και στο Γιορκσάιρ, στη βόρεια Αγγλία, ήταν ανεπαρκείς και οι γιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με μια «θλιβερή» απόφαση για το αν θα έπρεπε να θεραπεύσουν τους ασθενείς χωρίς την κατάλληλη προστασία και να θέσουν κατά συνέπεια τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

«Είναι παράλογο ότι οι άνθρωποι που εκπαιδεύονται για να θεραπεύσουν αυτή την ασθένεια είναι εκείνοι που δεν προστατεύονται κατάλληλα – και χωρίς αυτούς, αντιμετωπίζουμε πραγματική καταστροφή», δήλωσε ο Δρ Chaand Nagpaul, πρόεδρος του συμβουλίου της BMA.

Μεταξύ των 9.000 ατόμων με COVID-19 που πέθαναν στα βρετανικά νοσοκομεία οι 19 ήταν εργαζόμενοι του NHS, συμπεριλαμβανομένων 11 γιατρών. Ο Χάνκοκ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δε γνώριζε τη σχέση μεταξύ των θανάτων και της έλλειψης εξοπλισμού.

Οι συνέπειες των ανεπαρκειών σε PPE

Ο Nagpaul δήλωσε: «Δεν είναι σαφές εάν η έλλειψη PPE συνδέεται άμεσα με τους καταγεγραμμένους θανάτους των γιατρών μέχρι σήμερα, αλλά γνωρίζουμε ότι κανένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν έχει μολυνθεί σε νοσοκομείο στην Ιταλία ακριβώς επειδή οι προμήθειες προστασίας είναι επαρκείς και υψηλής ποιότητας».

Μια έρευνα της BMA νωρίτερα αυτόν τον μήνα διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς γιατρούς είχαν αναφέρει έλλειψη ή μη προσφορά σε μάσκες προσώπου.

Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής (RCN) δήλωσε ότι τα στοιχεία σχετικά με τις παραδόσεις PPE θα είναι εντυπωσιακά μόνο όταν οι νοσηλευτές δεν αναφέρουν πλέον ελλείψεις.

«Οι κλήσεις συνεχίζονται – οι άνθρωποι είναι -μαρμαρωμένοι- . Έχουν δει συναδέλφους να πεθαίνουν ήδη», δήλωσε η Susan Masters της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής, Πολιτικής και Πρακτικής.

Ωστόσο, η πρόταση ότι κάποια PPE τα σπατάλησαν είχε προκαλέσει θυμό, δήλωσε το RCN. Ο Keir Starmer, αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, δήλωσε στο Twitter: «Είναι απολύτως θλιβερό να υπονοούμε ότι το προσωπικό της πρώτης γραμμής σπαταλά τα PPE».

Πηγή: reuters.com

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024