Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης στο MEGA : Μένω Αίγινα, πήγα στην Αθήνα για συνεδρίαση της Βουλής

Βαρουφάκης στο MEGA : Μένω Αίγινα, πήγα στην Αθήνα για συνεδρίαση της Βουλής

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να «σπάει» την καραντίνα και να πηγαίνει στην Αίγινα

Με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, έδωσε τη δική του απάντηση σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να «σπάει» την καραντίνα και να πηγαίνει στην Αίγινα.

Oι πληροφορίες ήθελαν τον κ. Βαρουφάκη να μεταβαίνει στην Αίγινα όπου διατηρεί σπίτι, παρά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της διασποράς του κοροναϊού.

Όπως διευκρίνισε ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης, δεν μετέβη στην Αίγινα, αλλά μένει εκεί και ταξίδεψε στην Αθήνα για να λάβει μέρος σε συνεδρίαση της Βουλής την Πέμπτη 9 Απριλίου.

«Ως βαθιά δημοκράτης, αναγνωρίζω το δικαίωμα που έχει ο καθένας να εξευτελίζεται με αυτά που λέει δημοσίως», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Ανάξια σχολιασμού»

«Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών. Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής – αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί» είπε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ διευκρίνισε πως:

«Στην Αθήνα πήγα στις 10 πμ για να μιλήσω στη Βουλή επειδή ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να τοποθετηθώ μέσω τηλεδιάσκεψης. Στις 16.30 επέστρεψα σπίτι μου. Τόσο απλά» ενώ χαρακτήρισε τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας» για διακοπές στην Αίγινα, ανάξια σχολιασμού.

Τι είπε ο δήμαρχος

Διαφορετική ήταν πάντως η αφήγηση που έκανε για το περιστατικό ο Δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος υποστηρίζει πως ήταν παρών στο συμβάν.

«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά», περιέγραψε ο κ. Ζορμπάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο κ. Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής», ανέφερε ο κ. Ζορμπά και συνέχισε: Ο λιμενικός του είπε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας» και του απάντησε, τότε «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κατευθύνθηκε προς την έξοδο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «Ημουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε ο κ. Ζορμπάς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024