Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ: Πυρά κατά υπ. Παιδείας για έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία

ΚΙΝΑΛ: Πυρά κατά υπ. Παιδείας για έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία

Ανευθυνότητα στο υπουργείο Παιδείας καταλογίζει το ΚΙΝΑΛ για την έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία

Έκπληξη, ανευθυνότητα και απορία καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επειδή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας, με τη στάση του «αναθέτει στους Διευθυντές των σχολείων μια ευθύνη, που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν, να προσδιορίσουν δηλαδή ποιοι μαθητές και ποιοι εκπαιδευτικοί έχουν ανάγκη τεχνολογικής υποστήριξης, και καταδεικνύει στην καλύτερη περίπτωση ασχετοσύνη και προχειρότητα!»

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. δεν έχει κανένα εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό πνεύμα.

«Αρχικά, ζητά από τους διευθυντές να καταθέσουν τις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών, μετά αναφέρεται στις ανάγκες των σχολείων και «επ’ ουδενί φυσικών προσώπων, εκπαιδευτικών ή μαθητών, στη συνέχεια ανακοινώνει ότι θα υπάρχει μία συσκευή ανά 50 μαθητές και στο τέλος σημειώνει ότι η όλη υπόθεση δεν αφορά τις ανάγκες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας αλλά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που έχει σχέση γενικά με τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Δηλαδή τίποτα το συγκεκριμένο!», τονίζει.

Επικρίνει παράλληλα, ως υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ισχυρισμό του περί εισβολής ιδιωτικών εταιρειών στην ψηφιακή εκπαιδευτική πολιτική που ασκεί η Ν.Δ.. Τον κατηγορεί διότι άφησε ανενεργό το πεδίο στις δημόσιες πλατφόρμες του Ψηφιακού σχολείου, που είχε διαμορφώσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2011.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

-Να προχωρήσει σε άμεση λύση του τεχνολογικού προβλήματος με τη στήριξη σοβαρής κρατικής χρηματοδότησης – αφού αναγκαστικά θα είναι ευρείας κλίμακας – και με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για τη διανομή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

-Να διαμορφώσει σχέδιο ανάπτυξης και ολοκλήρωσης του Ψηφιακού σχολείου καθώς στο σύνολό του η εισαγωγή της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή θα πρέπει να είναι συστατικό στοιχείο της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024