Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ας φέρουμε την παραλία στο σπίτι

Ας φέρουμε την παραλία στο σπίτι

Δυστυχώς δεν ξέρουμε πότε θα κάνουμε την επόμενη πραγματική βόλτα στη θάλασσα

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Άνοιξη είναι η εποχή που ξεκινάμε τις εκδρομές και τους μεγάλους περιπάτους με τα παιδιά μας. Φέτος όμως οι συνθήκες δεν είναι καθόλου φυσιολογικές και – ευτυχώς – τα παιδιά μας δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν απόλυτα. Έτσι, οι διαμαρτυρίες για την πολυήμερη παραμονή στο σπίτι γίνονται μέρα με τη μέρα πιο έντονες, ενώ παράλληλα τα παιχνίδια που λάτρευαν στην αρχή της καραντίνας αρχίζουν να τους φαίνονται όλο και πιο βαρετά. Όμως λίγα αντικείμενα και πολλή φαντασία είναι αρκετά ώστε να έχουν την ευκαιρία να περάσουν… μια μέρα στη θάλασσα.

Πώς θα φτιάξετε μια… παραλία εσωτερικού χώρου

Τι θα χρειαστείτε

Δύο σεντόνια ή κουβέρτες

Χαρτόνι

Μπογιές

Κολλητική ταινία

Πετσέτες θαλάσσης

Κουβαδάκια

Όποιο παιχνίδι νιώθετε ότι ταιριάζει στο κόνσεπτ

Πώς θα παίξετε

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να δημιουργήσετε όλοι μαζί το σκηνικό. Στρώστε κάτω τα σεντόνια ή τις κουβέρτες – το ιδανικό είναι το ένα να έχει μπλε και το άλλο μπεζ ή καφέ χρώμα, αλλά η φαντασία των παιδιών σίγουρα μπορεί να ανεχτεί και μια κυριολεκτικά… ερυθρά θάλασσα. Φροντίστε το σεντόνι που αναπαριστά τη θάλασσα να καλύπτει ελαφρώς την άκρη της… ξηράς.

Βοηθήστε το μικρό σας να κόψει έναν κύκλο από χαρτόνι και ζητήστε του να το ζωγραφίσει για να δημιουργήσει έναν ήλιο. Έπειτα τοποθετήστε επάνω στην “άμμο” τα κουβαδάκια του, αλλά και όποια παιχνίδια πιστεύετε ότι ταιριάζουν στο κόνσεπτ. Για παράδειγμα, τα τουβλάκια του μπορούν να γίνουν το υλικό για τα… καστράκια στην άμμο.

Από εκεί και έπειτα αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει. Βάλτε “αντηλιακό”, “σώστε” τα αρκουδάκια που βούτηξαν στη θάλασσα χωρίς να ξέρουν κολύμπι, ξαπλώστε στις πετσέτες σας και κάντε… ηλιοθεραπεία.

Είναι βέβαιο πως τα παιδιά σας θα εκτιμήσουν αυτό το μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να το εγκαταλείψουν.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024