Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη πρόκληση: Η Τουρκία προσπαθεί να στείλει μετανάστες με κοροναϊό στα ελληνικά νησιά

Απίστευτη πρόκληση: Η Τουρκία προσπαθεί να στείλει μετανάστες με κοροναϊό στα ελληνικά νησιά

Οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας

H Toυρκία επιχειρεί μία νέα άνευ προηγουμένου προκλητική ενέργεια προωθώντας στα παράλια της Μικράς Ασίας μετανάστες με κοροναϊό με στόχο αυτοί να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το σχέδιο της Τουρκίας έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, καθώς έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα Δυτ. Παράλια Μ. Ασίας, ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από camps του εσωτερικού της Τουρκίας με λεωφορεία , πολλοί από αυτούς ήταν στο ΠΑΖΑΡ ΚΟΥΛΕ.

Η Τουρκία, όπως είναι πρόδηλο, θα επιχειρήσει να μεταφέρει σε Ελλάδα και Ευρώπη εν μέσω πανδημίας μετανάστες με οργανωμένο σχέδιο.

Και σ’ αυτή την περίπτωση δε η στρατοχωροφυλακή και η τουρκική αστυνομία παίζουν τον ίδιο «βρώμικο» ρόλο που έπαιζαν και στον Έβρο. Κατευθύνουν δηλαδή και οδηγούν τους μετανάστες, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου. Άλλωστε μόλις προ ημερών ο τούρκος υπουργός εσωτερικών είχε προαναγγείλει το νέο προκλητικό τουρκικό σχέδιο. Είχε πει ότι «…»η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της…τα στέλνει αλλού»….».

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και από επικοινωνίες στο διαδίκτυο, οι μετανάστες καθοδηγούνται να αγοράσουν βάρκες και να περάσουν στην Ελλάδα.

Πηγές του ελληνικού «Πενταγώνου» τονίζουν ότι η προκλητική υπέρπτηση το απόγευμα στη Λέσβο – αλλά και λίγο αργότερα στον Έβρο – είναι πολύ πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι και πάλι αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της Άγκυρας και «πιάστηκε για ακόμη μία φορά με τη γίδα στην πλάτη».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα οι Τούρκοι προχώρησαν σε πέντε υπερπτήσεις δύο σε Λέσβο και Χίο και έπειτα στον Βόρειο Έβρο.

Είναι τόσο μεγάλο το κάζο των Τούρκων με την αποκάλυψη των προθέσεων τους και την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών δυνάμεων ΛΣ ΕΛΚΑΤ, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν δίστασαν να κατεβούν στα 5000 πόδια Βορείως Λέσβου όπου επιχειρούσε το Α/Φ της FRONTEX ( Βρετανικό)  και να το παρενοχλήσουν.

Είναι ολοφάνερα η απελπισία, οι σπασμωδικές ενέργειες και η αναποτελεσματικότητα της Τουρκίας στο θέμα COVID-19.

Πλέον όμως οι Ελληνικές Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και με το νέο δόγμα που ακολουθεί η ηγεσία τους, να δημοσιοποιούνται και να ξεσκεπάζονται άμεσα με στοιχεία οι προκλητικές ενέργειες και τα σχέδια των Τούρκων,  δυσκολεύει αφάνταστα την Άγκυρα.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024