Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υγειονομική «βόμβα» στη Λάρισα - Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές, αντιδράσεις από τους Ρομά

Υγειονομική «βόμβα» στη Λάρισα – Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές, αντιδράσεις από τους Ρομά

Μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 21 κρουσμάτων κοροναϊού σε οικισμό Ρομά.

Νέα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της Λάρισας ελήφθησαν σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μετά τα κρούσματα κοροναϊού σε οικισμό Ρομά.

Ειδικότερα αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών ακόμα και σε όλη την Θεσσαλία μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 κρουσμάτων κοροναϊού σε οικισμό Ρομά.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απασφαλίσει μια υγειονομική βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο καταυλισμός των Ρομά αλλά και όλες οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κλειστοί» πληθυσμοί (όπως π.χ. τα κέντρα φύλαξης των προσφύγων και μεταναστών) έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς υπάρχει φόβος μεγάλης διασποράς τη νόσου που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρους νομούς.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας επέλεξε να μην κάνει δηλώσεις.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ιστοσελίδα Larissa Net, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».

Επικράτησε ένταση προς στιγμήν καθώς οι Ρομά της περιοχής είναι κατά κύριο λόγο μικροπωλητές στις λαϊκές αγορές και πλέον δεν θα έχουν δουλειά. Ενώ θα είναι αναγκασμένοι να μπουν σε καραντίνα, γεγονός που θα πρέπει να κινητοποιήσει τις αστυνομικές αρχές. Οχι μόνο στη Λάρισα αλλά και όπου υπάρχουν αντίστοιχοι καταυλισμοί.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός έχει σημάνει από το βράδυ της Πέμπτη στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, όπου διαμένουν Ρομά, καθώς επιβεβαιώθηκαν 20 κρούσματα του κοροναϊού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 32χρονος Ρομά βρέθηκε θετικός στον ιό και αμέσως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στην περιοχή για να ιχνηλατήσει τις στενές επαφές του.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 20 άτομα από τα 29 που ελέγχθησαν είναι θετικά στον ιό και η συνοικία τέθηκε σε καραντίνα έως τις 23 Απριλίου.

«Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο» τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής και τόνισε ότι το μέγεθος της διασποράς θα φανεί τις επόμενες ώρες καθώς το υπουργείο θα προχωρήσει σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων.

Σε καραντίνα τέθηκε, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024