Στο επίκεντρο του κοροναϊού βρίσκεται η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, καθώς φαίνεται πως πολλά μέλη της έχουν μολυνθεί από τον φονικό ιό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, τουλάχιστον 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν βρεθεί θετικά, ενώ ο 84χρονος βασιλιάς της χώρας βρίσκεται σε απομόνωση. Την ίδια στιγμή, ένας από τους ανώτερους πρίγκιπες της χώρας, ο κυβερνήτης του Ριάντ, βρίσκεται στην εντατική.

Η διοίκηση του νοσοκομείου στο Ριάντ ενημέρωσε τους γιατρούς ότι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να υποδεχθούν τους υψηλά ιστάμενους ασθενείς και μάλιστα, σύμφωνα με υπηρεσιακό email που εστάλη από τη διοίκηση, έχουν προετοιμαστεί 500 κλίνες για VIP ασθενείς.

«Δεν γνωρίζουμε πόσες περιπτώσεις θα έχουμε, αλλά υπάρχει ύψιστο επίπεδο συναγερμού» ανέφερε το μήνυμα, σημειώνοντας ότι «όλοι οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις θα μεταφερθούν απ’ ευθείας» και ότι θα γίνουν δεκτές μόνο «επείγουσες περιπτώσεις».

Τονιζόταν, δε, πως όλα τα άρρωστα μέλη του προσωπικού θα δέχονται τις πρώτες βοήθειες σε διαφορετικό νοσοκομείο για να δημιουργηθεί χώρος για τους βασιλείς.

Η κατάσταση στη χώρα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα τηρεί αυστηρά μέτρα. Οι αρχές έχουν διακόψει όλες τις αεροπορικές και χερσαίες μετακινήσεις από και προς τα σύνορά της και μεταξύ των εσωτερικών επαρχιών, ενώ οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για φαρμακεία, ιατρεία και σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, ο ιερός χώρος της Μέκκα έκλεισε, πράγμα που είχε να συμβεί από το 1798, όταν ο Ναπολέων Βοναπάρτης εισέβαλε στην Αίγυπτο.

Το πρώτο κρούσμα στη Σαουδική Αραβία αναφέρθηκε πριν από έξι εβδομάδες. Την Πέμπτη, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 2.932 και οι νεκροί 42. Ομως, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς τα τεστ είναι περιορισμένα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο