Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμένει στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον - Οι φήμες για διάγνωση μέσω... βιντεοκλήσης

Παραμένει στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον – Οι φήμες για διάγνωση μέσω… βιντεοκλήσης

Με αγωνία παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη τη μάχη που εξακολουθεί να δίνει στην εντατική ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, χτυπημένος από τον κοροναϊό

Με αγωνία παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη τη μάχη που εξακολουθεί να δίνει στην εντατική ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, χτυπημένος από τον κοροναϊό. Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για την υγεία του, στη Μεγάλη Βρετανία ωστόσο «ανάβει» η συζήτηση για το κενό εξουσίας που δημιουργεί η αναγκαστική αποχή του Τζόνσον από τα καθήκοντά του.

Το ζήτημα της προσωρινής αντικατάστασης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον τέθηκε από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε με κοροναϊό και έγινε ακόμα πιο πιεστικό στις 3 Μαρτίου, όταν ο Τζόνσον ανέβασε πυρετό που τον οδήγησε δυο ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο και στην εντατική, όπου του χορηγείται οξυγόνο χωρίς να έχει διασωληνωθεί.

Ο πυρετός υποχωρεί, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές. Όμως, βρετανοί πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν ότι θα περάσουν εβδομάδες, ακόμα και μήνας, μέχρι να επιστρέψει ο Τζόνσον στο πρωθυπουργικό γραφείο, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της συζήτησης για κενό εξουσίας.

Από την πλευρά του, ο προσωρινός αναπληρωτής του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Ράαμπ, λέει ότι ο Τζόνσον θα επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του.

Ερωτήματα για την αντιμετώπιση από τους γιατρούς

Στο μεταξύ, ερωτήματα για το αν ο Τζόνσον έλαβε επαρκή ιατρική στήριξη όταν ήταν αδιάθετος έχουν αρχίσει να γεννώνται στη Βρετανία.

Ερωτηθείς ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, αν είναι αλήθεια ότι του είπαν να πάει στο νοσοκομείο έπειτα από βιντεοκλήση με τον γιατρό του, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθώς δεν πήρε ξεκάθαρη θέση.

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έλαβε εξαιρετική φροντίδα και συμβουλή σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι προσπαθούμε το καλύτερο, κανένας από εμάς δεν είναι υπεράνθρωπος, ούτε έχει ανοσία κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Και αυτό κάνει αυτό το πράγμα τρομερό» απάντησε ο Σουνάκ.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί καλά. «Υπάρχει καλή ενημέρωση για την κατάσταση του πρωθυπουργού και πολλοί από αυτούς που έλειπαν τώρα επιστρέφουν στη δουλειά. Όμως, είτε οι άνθρωποι είναι μακριά, κρατούν τις αποστάσεις ή βρίσκονται στο ίδιο μέρος, η δουλειά της κυβέρνησης κινείται σωστά» ανέφερε σχετικά.

Σε απόγνωση η σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον

Στο μεταξύ, η 32χρονη σύντροφος του βρετανού πρωθυπουργού φέρεται να βρίσκεται στην απομόνωση του αξίας 1,3 εκατομμυρίων λιρών σπίτι τους στο νότιο Λονδίνο.

Φίλος της Σίμοντς ανέφερε σε βρετανική εφημερίδα ότι η 32χρονη ήταν «απελπισμένη» και «έκλαιγε» σε τηλεφώνημα που είχαν, καθώς ήταν «πολύ αναστατωμένη και προβληματισμένη για την κατάσταση της υγείας του».

Ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, έχει ορίσει την Κάρι ως τον κοντινότερο συγγενή του και αν χρειαστεί, εκείνη θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για λογαριασμό του, όπως για το αν πρέπει να μπει σε καταστολή και να υποστηριχθεί η αναπνοή του με τεχνικά μέσα.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024