Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία : Συνεχίζεται η τραγωδία - 683 νεκροί σε μια μέρα

Ισπανία : Συνεχίζεται η τραγωδία – 683 νεκροί σε μια μέρα

Παρ' όλα αυτά ο αριθμός των νεκρών ήταν μειωμένος σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες, γεγονός που δημιουργεί «συγκρατημένη» αισιοδοξία

Στην Ισπανία ο αριθμός των καθημερινών θανάτων από κοροναϊό επιβραδύνθηκε την Πέμπτη μετά από δύο ημέρες αύξησης, καθώς 683 άνθρωποι υπέκυψαν σε 24 ώρες, φθάνοντας οι νεκροί συνολικά στους 15.238, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι νέες περιπτώσεις αυξήθηκαν σε 152.446 από 146.690 την Τετάρτη, προσέθεσε. Μια ημερήσια αύξηση που αγγίζει τα 5.756 κρούσματα.

Οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τότε που ανιχνεύθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μέχρι και σήμερα, είναι συνολικά 52.165.

Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, βρίσκονται 7.069 άνθρωποι.

Δηλώσεις Πέδρο Σάντσεθ

Η Ισπανία θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία απο-κλιμάκωσης των σημερινών μέτρων καραντίνας για να μετριάσει τη νέα πανδημία στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, καθώς ζήτησε από το Κοινοβούλιο να εγκρίνει το αίτημά του για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της χώρας μέχρι τις 26 Απριλίου.

«Έχουμε φτάσει στην κορύφωση και τώρα ξεκινά η απο-κλιμάκωση», δήλωσε ο Σάντσεθ σε ένα σχεδόν κενό ισπανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, καθώς οι περισσότεροι νομοθέτες εργάζονται από το σπίτι.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η επιστροφή στην κανονική ζωή θα είναι «σταδιακή», σύμφωνα με τη σοβαρότητα της τρέχουσας κρίσης.
«Η άνοδος ήταν δύσκολη, όσο θα είναι και η κάθοδος επίσης». «Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία του πλανήτη από τη γρίπη του 1918», δήλωσε ο Σάντσεθ, εξηγώντας ότι η επιστροφή της φυσιολογικής δραστηριότητας θα συνέβαινε μόνο σε φάσεις.
«Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να επιτρέψουμε είναι ένα βήμα προς τα πίσω γιατί αυτό θα ήταν κάτι περισσότερο από μια αποτυχία», αλλά «θα ήταν μια ανάκαμψη», για τον ιό.
Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «η Ευρώπη δε μπορεί να αντέξει οικονομικά την αντίθετη κατεύθυνση», όταν πρόκειται για τον νέο κοροναϊό και κάλεσε τους βουλευτές να ενωθούν και να δώσουν μια ενωμένη ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει αν δεν υπάρχει αλληλεγγύη ενάντια στον ιό». Ο ισπανός πρωθυπουργός είπε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνησή του «εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο» για να επαναφέρει αργά τη χώρα σε κάποια μορφή «κανονικότητας», αλλά προειδοποίησε: «Δεν μπορούμε καν να γνωρίζουμε σε ποιο είδος ομαλότητας επιστρέφουμε».

Πηγή: devdiscourse.com, worldometers.info, edition.cnn.com

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024