
Ζαχαράκη στο MEGA: Ανάλογη με όσα διδάχθηκαν στην ταξη η ύλη των Πανελληνίων
Τα σενάρια για την επαναλειτουργία των σχολείων περιέγραψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Τα σενάρια για την επαναλειτουργία των σχολείων περιέγραψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Σύμφωνα με την υφυπουργό, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκπονεί διάφορα σενάρια για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία «με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών».
«Δύσκολος ο μήνας Απρίλιος για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην χώρα μας. Όταν μας πουν οι ειδικοί ότι είναι ασφαλές για τα παιδιά, τότε θα επιστρέψουν στα σχολεία. Με ασφάλεια για κάθε παιδί και κάθε εκπαιδευτικό θα πρέπει να γίνει η επιστροφή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, σημείωσε, ότι «γίνεται διαχείριση της σχολικής χρονιάς, η οποία δεν θα χαθεί» αλλά και πως «θα προγραμματίσουμε έγκυρα την επόμενη».
Όπως εξήγησε η κ. Ζαχαράκη, εφόσον ξανά ανοίξουν τα σχολεία, η χρονιά θα πάρει παράταση, ενώ θα υπάρξει και αναδιοργάνωση της ύλης.
Σχετικά με τις Πανελλήνιες, τόνισε, ότι η ύλη των υποψήφιων εξεταζόμενων «θα είναι ανάλογη με όσα διδάχθηκαν στη φυσική τάξη, έως ότου να κλείσουν τα σχολεία».
Σε ότι αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελληνίων, επανέλαβε πως «στόχος είναι να γίνουν οι πανελλαδικές το συντομότερο δυνατό σε σχέση με την προγραμματισμένη ημερομηνία».
Τέλος, η υφυπουργός γνωστοποίησε ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο μαθητές παρακολουθούν την εξ΄αποστάσεως διδασκαλία.
- Μελάνια Vs Τζάκι: Η αντίδραση δύο πρώτων κυριών μπροστά στον κίνδυνο
- Ανατολική Αττική: «Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» – Σε απόγνωση οι πλημμυροπαθείς, περιμένουν τις αποζημιώσεις
- Κηφισιά – Παναιτωλικός 0-0: Αμφότεροι «βολεύτηκαν» με την ισοπαλία
- ΗΠΑ: Νέο βίντεο από τους πυροβολισμούς στο δείπνο Τραμπ – Γιατί φυγαδεύτηκε πρώτος ο αντιπρόεδρος Βανς
- LIVE: Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο γήπεδο της Σάλκε – Τι συνέβη

