Οι αρχές που διοικούν την ανατολική Λιβύη επιβεβαίωσαν την Τρίτη το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού, παρά τις προσπάθειες να κλείσουν τα σύνορα και να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Και 20 κρούσματα στη δυτική Λιβύη

Η Λιβύη έχει επιβεβαιώσει συνολικά 20 κρούσματα του Covid-19, τα οποία έχουν καταγραφεί στις δυτικές περιοχές της χώρας που ελέγχονται από την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA).

Ο ΟΗΕ και οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν καλέσει τα εμπλεκόμενη μέρη στον πόλεμο να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, αλλά οι μάχες έχουν ενταθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και βλήματα έπληξαν χθες νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Τρίπολη, που ελέγχεται από την GNA.

Φτωχά εξοπλισμένη

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, που στηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία, επιχειρεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο να καταλάβει τη λιβυκή πρωτεύουσα.

Οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρουν ότι η Λιβύη είναι φτωχά εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει ξέσπασμα του νέου κοροναϊού καθώς το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών έχει υποστεί ζημιές από χρόνια μαχών.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο