Κοροναϊός : Νεκρός ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης Μαχμούντ Τζιμπρίλ
Ο 67χρονος πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν σε καραντίνα στο Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, από τις 26 Μαρτίου, οπότε και είχε διαγνωστεί με τον κοροναϊό.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό, μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya, ο γνωστός πολιτικός που ήταν αρχηγός του κόμματος «Συμμαχία των Εθνικών Δυνάμεων» (AFN), ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ, με συμπτώματα κοροναϊού.
Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε και ο Απελευθερωτικός Στρατός της Λιβύης σε ανάρτησή του στο twitter.
Ο 67χρονος πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν σε καραντίνα στο Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, από τις 26 Μαρτίου, οπότε και είχε διαγνωστεί με τον κοροναϊό.
Ο Τζιμπρίλ υπηρέτησε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Λιβύης για επτά μήνες κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του 2011, στον οποίο ο ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι καταδικάστηκε και σκοτώθηκε.
Στη Λιβύη ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού ανέρχεται σε 18, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.