Ο κορωνοϊός έχει διακόψει όλα τα πρωταθλήματα, με τις περισσότερες ομάδες όσο περνούν οι μέρες να έρχονται με όλο και περισσότερα οικονομικά προβλήματα.

Στην Αγγλία έχει γίνει μεγάλος ντόρος με τα συμβόλαια των παικτών και τα οικονομικά προβλήματα που θα ξεσπάσουν στους περισσότερους συλλόγους αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν κανονικά, αφού τα τηλεοπτικά και μόνο θα στοιχίσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στους συλλόγους.

Απώλειες όμως σε περίπτωση που διακοπεί οριστικά η σεζόν και δεν διεξαχθεί ούτε το καλοκαίρι θα έχει και η ίδια η Premier League.

Μάλιστα όπως ανέφερε και η ίδια η διοργανώτρια αρχή δεν αποκλείεται να έχει προβλήματα ύψους ενός δισεκατομμυρίου λιρών, σύμφωνα με επιστολή του εκτελεστικού διευθυντή, Ρίτσαρντ Μάστερς, στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα αρκετά μακροσκελές γράμμα, ο Μάστερς ανέφερε πως η βιομηχανία υποφέρει από την διακοπή των πρωταθλημάτων εξαιτίας του κορωνοϊού, αν και στέκεται δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Αρχικά, υπογραμμίστηκε ότι από την πλευρά της Πρέμιερ Λιγκ θα δοθούν 125 εκατομμύρια λίρες στην EFL και την National League για να καλύψουν οι σύλλογοι μερικές τρύπες καθώς επίσης πως θα δοθούν άλλα 20 εκατομμύρια στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας.

Από ‘κει και πέρα έγινε αναφορά στην απώλεια που μπορεί να αγγίξει το ένα δις, που σύμφωνα με την επιστολή δεν θα επηρεάσει μόνο τους 20 συλλόγους του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, αλλά και τις κατώτερες βαθμίδες. Τέλος, ο Ρίτσαρντ κάλεσε για περαιτέρω επικοινωνία, είτε με κάποια νέα ενημέρωση από τις συζητήσεις που γίνονται με τα υπουργεία.

 

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ…

Γράψτε το σχόλιο σας