Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης ο θρυλικός τραγουδιστής της folk μουσική Τζον Πρινέ «χτυπημένος» από τον κοροναϊό.

Ο Πρινέ έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Vanderbilt University Medical Center στο Νάσβιλ.

Ο τραγουδιστής εδώ και χρόνια πάλευε με το καρκίνο και η κατάσταση της υγεία επιδεινώθηκε ραγδαία από τον κοροναϊό.

Από τις 26 Μαρτίου ο Πρινέ νοσηλευόταν με συμπτώματα κοροναϊού, ενώ ήδη τον είχαν ταλαιπωρήσει πολύ καρδιακά προβλήματα. Ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει καρκίνο στον λαιμό το 1998 και στον πνεύμονα το 2013. Παρόλο που είχαν επηρεάσει τη φωνή του, δεν σταμάτησε να περιοδεύει μέχρι πριν από ένα χρόνο.

Η αφιέρωση της Μπάεζ

Μετά την ανακοίνωση ότι εισήχθη στο νοσοκομείο, η Τζόαν Μπάεζ (Joan Baez) από την κουζίνα του σπιτιού της, τού αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του που είχε παίξει στο παρελθόν και το οποίο συγκαταλέγεται στις εμβληματικές ερμηνείες της: το «Hello in There».

Το τραγούδι είχε αρχικά τραγουδήσει η Baez στο αγαπημένο της άλμπουμ, το «Diamonds and Rust», το 1975.

«Θέλω να τραγουδήσω ένα τραγούδι για τον Τζον Πρίνε -που είναι φίλος και ομότεχνός μου τραγουδιστής-τραγουδοποιός- και τη γυναίκα του, τη Φιόνα» είπε στην κάμερα η Μπαέζ.

«Ο Τζον Πρίνε είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε μηχανικό αναπνευστήρα λόγω του κοροναϊου και η σύζυγός του επίσης αποδείχθηκε θετική στο τεστ. Τζον, αυτό το τραγούδι από τα δικά σου που έχω τραγουδήσει είναι ένα από τα τραγούδια του ρεπερτορίου μου που ζητούν περισσότερο απ’ όλα, για περισσότερα από 40 χρόνια. Άφησέ με λοιπόν να σου το τραγουδήσω και να το στείλω μαζί με τις καλύτερες ευχές μου και τις προσευχές μου».

Γράψτε το σχόλιο σας