Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κραυγή αγωνίας για την επισιτιστική κρίση από τον ΟΗΕ - Ζητά επείγουσα ενίσχυση 350 εκατ. δολλαρίων

Κοροναϊός : Κραυγή αγωνίας για την επισιτιστική κρίση από τον ΟΗΕ – Ζητά επείγουσα ενίσχυση 350 εκατ. δολλαρίων

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι μπορεί να χρειαστεί, λόγω κοροναϊού, να επεκταθεί η επισιτιστική βοήθεια σε επιπλέον 100 έως 120 εκατομμύρια άτομα  σε πάνω από 80 χώρες.

Κραυγή αγωνίας για την επισιτιστική κρίση, εν μέσω πανδημίας, βγάζει ο ΟΗΕ, που ζητά επείγουσα οικονομική ενίσχυση ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) των Ηνωμένων Εθνών, ζήτησε επείγουσα ενίσχυση ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων για να μπορέσει να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού, εξαιτίας της οποίας, ήδη, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο απειλούνται με τον κίνδυνο της έλλειψης τροφίμων.

Στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεση για την κατάσταση, ο ΟΗΕ εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού της ανθρωπιστικής βοήθειας αποκλείστηκαν από τα μέτρα για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του Covid-19.

Το WFP αξιολογεί ήδη τον αντίκτυπο της πανδημίας στις ευάλωτες κοινότητες και εκτιμά ότι μπορεί να χρειαστεί να επεκταθεί η βοήθεια σε επιπλέον 100 έως 120 εκατομμύρια άτομα  σε πάνω από 80 χώρες.

«… Οι αλυσίδες εφοδιασμού ανθρωπιστικής βοήθειας κινδυνεύουν, καθώς οι εξαγωγές τροφίμων εμποδίζονται, τα σύνορα κλείνουν, η τιμή των βασικών τροφίμων αυξάνεται και οι μεταποιητικές βιομηχανίες διαταράσσονται», αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του ΟΗΕ.

Πολλές χώρες εισέρχονται στην ετήσια «ισχνή περίοδο», οπότε και η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι πιο περιορισμένη και πλησιάζουν οι εποχές των τυφώνων και των μουσώνων.

Η εξασφάλιση επαρκούς αποθέματος πόρων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των λειτουργιών, καθώς και για να διασφαλιστεί ότι το WFP, είναι σε θέση να μεταφέρει τους πόρους και να ανταποκριθεί όπως απαιτείται.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να ενισχυθούν οι «διάδρομοι» για να διασφαλιστεί η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024