Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Στους 594 οι νεκροί μέσα σε ένα σε 24ωρο στη Νέα Υόρκη

ΗΠΑ : Στους 594 οι νεκροί μέσα σε ένα σε 24ωρο στη Νέα Υόρκη

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, κατέγραψε 594 νέους θανάτους σε 24 ώρες,

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, κατέγραψε 594 νέους θανάτους σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων σε 4.159, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της ‘Αντριου Κουόμο.

Σε σύγκριση με τους 630 θανάτους που είχαν καταγραφεί μια ημέρα νωρίτερα, αυτός ο θλιβερός απολογισμός είναι ελαφρώς χαμηλότερος, αλλά «είναι ακόμα πολύ νωρίς» να εξαχθούν συμπεράσματα, πρόσθεσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου.

Ετοιμάζουν νεκροτομεία

Στο μεταξύ, οι πόλεις που δεν έχουν ακόμα δει τα χειρότερα είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο. Στις ΗΠΑ, οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι δύσκολο να καταγραφεί ακριβώς ο χώρος που είναι διαθέσιμος και μπορεί να λειτουργήσει ως νεκροτομείο.

Πολλές πολιτείες υποβάλλουν σχέδια ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης για έγκριση από κρατικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, αλλά τα συμπεράσματα δεν είναι πάντα ολοκληρωμένα και τα ιδιωτικά νεκροτομεία συχνά δεν περιλαμβάνονται.

Σε γενικές ωστόσο γραμμές, λίγα νεκροτομεία στις ΗΠΑ μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερες από 200 σορούς.

Στην Ουάσιγκτον ένας μονάχα τέτοιος χώρος μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 270 νεκρούς, ενώ το Ντάλας σχεδιάζει να ανοίξει τον επόμενο μήνα ακόμα ένα μεγάλο νεκροτομείο στο πλαίσιο των σχεδίων έκτακτης ανάγκης. Το Σικάγο ήδη έχει δανειστεί ένα επιπλέον ρυμουλκούμενο ψυγείο.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο 100.000 επιπλέον σάκους για τους νεκρούς, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Air Force Lt. Col., Μίκαελ Άντριου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024