Η Δρ. Μάρτα Χούγκας, επικεφαλής επιστημόνας της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA) μίλησε στον ανταποκριτή του MEGA στις Βρυξέλλες Σαράντη Μιχαλόπουλο.

Η EFSA είναι ανεξάρτητη αρχή της ΕΕ και παρέχει επιστημονικές γνωμοδοτήσεις σε ό,τι αφορά κινδύνους που σχετίζονται με τρόφιμα. Κοινώς, ό,τι τρώμε έχει περάσει πρώτα από εκεί.

Συμβουλές για τα ψώνια και το μαγείρεμα

Η κυρία Χούγκας προειδοποίησε για τους κινδύνους μετάδοσης του κορoναϊού μέσω των επιφανειών και δίνει πρακτικές συμβουλές για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και το μαγείρεμα.

«Γνωρίζουμε ότι όταν αγγίζουμε μια επιφάνεια που μπορεί να έχει μολυνθεί, όπως ένα κουτί δημητριακών, τότε πρέπει να ακολουθούμε αυστηρά την υγιεινή μας»

«Στην κουζίνα πλύνετε τα χέρια και τις επιφάνειες που θα κόψετε τα τρόφιμα».

Γράψτε το σχόλιο σας