Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος: Προτεραιότητα η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κρίση του κοροναϊού

Θεοδωρικάκος: Προτεραιότητα η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κρίση του κοροναϊού

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπονται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

Στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο MEGA» μίλησε την Κυριακή (5/4) ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με φόντο την κρίση του κορoναϊού που δοκιμάζει και την χώρα μας.

Μέτρα αποτροπής και μέτρα στήριξης

«Η ελληνική κοινωνία σε αυτή την πρωτοφανή κρίση που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, τα έχει καταφέρει καλά» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Υπογράμμισε πως «έχουμε δημιουργήσει μία ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης και αποδίδω αυτήν την επιτυχία, στο ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έδρασε πολύ γρήγορα, αποδεικνύοντας πως πάνω από όλα έρχεται η υγεία όλων των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας.»

Διαδικτυακές πλατφόρμες για στήριξη πολιτών και ζώων

Ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ακόμα πως αυτές τις εβδομάδες της καραντίνας, έχει αναπτυχθεί τόσο στην κοινωνία όσο και στο κράτος ένα κίνημα αλληλεγγύης.

«Είμαστε μεν στα σπίτια άλλα είμαστε κοντά σε όσους το έχουν ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας αναλυτικά τα προγράμματα, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχουν δημιουργηθεί και σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε εθελοντικές πρωτοβουλίες πολιτών και εταιριών.

Σχέδιο δράσης για την αυτοδιοίκηση ανακοινώνεται τις επόμενες ώρες

Μιλώντας τώρα για τις αδυναμίες που έχει αναδείξει η κρίση του κορωνοϊού στους δήμου, ο κ. Θεοδωρικάκος μεταξύ άλλων είπε: «Το μόνο πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και το οποίο μπορεί να οξυνθεί τις επόμενες εβδομάδες είναι το οικονομικό, καθώς υπάρχει ένας αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι δυσκολεύονται να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΗ στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα δημοτικά – ανταποδοτικά τέλη, ενώ και οι επιχειρήσεις έχουν απαλλαχθεί από την πληρωμή των δημοτικών τελών για όσο  διάστημα θα είναι κλειστές λόγω καραντίνας.

Άρα η αυτοδιοίκηση έχει αυτή τη στιγμή σοβαρή έλλειψη χρημάτων, την οποία ωστόσο με διάφορες δράσεις αντιμετωπίζουμε».

Ο ίδιος τόνισε πως σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς είναι αυτή που κρατά ισχυρή την κοινωνική συνοχή, ένα στοιχείο πολύ σημαντικό την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπονται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024