Πιστοί αψηφούν τον κοροναϊό – Πρόστιμα και συλλήψεις
Στους ναούς για τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής συνέρρευσαν ορισμένοι πιστοί αγνοώντας τα μέτρα και τις συστάσεις της κυβέρνησης να μείνουμε σπίτι, ωστόσο παρόμοιες ήταν και οι εικόνες την προηγούμενη Παρασκευή.
Στους ναούς για τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής συνέρρευσαν ορισμένοι πιστοί αγνοώντας τα μέτρα και τις συστάσεις της κυβέρνησης να μείνουμε σπίτι, ενώ παρόμοιες ήταν και οι εικόνες την προηγούμενη Παρασκευή.
Για άλλη μία φορά, κόσμος συγκεντρώθηκε το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα, της οποίας ο παπάς λειτουργεί κανονικά τον τελευταίο καιρό παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κοροναϊό.
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ατόμου, το οποίο συνελήφθη κατηγορούμενο για συμμετοχή σε συγκέντρωση, με συνωστισμό, περίπου εκατό ατόμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, στην Αγία Βαρβάρα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε άτομα, που συμμετείχαν στην ίδια συγκέντρωση.
Το άτομο, που συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων ατόμων.
Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των Ιερών Ναών προς το κοινό για την αποφυγή μαζικής εξάπλωσης του κοροναϊού, φαίνεται πως μερικοί Χανιώτες αψήφησαν επίσης τον κίνδυνο και μετέβησαν στις εκκλησίες.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά Κρήτης, αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν την τήρηση της απαγόρευσης εκκλησιασμού για το κοινό όπου διαπίστωσαν ότι παρά τη λειτουργία που τελούνταν κεκλεισμένων των θυρών, κάποιοι “τρύπωσαν”.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και εκτός του ναού πολίτες που ετοιμάζονταν να μπουν εντός του και τους απομάκρυναν, ενώ έλεγχαν παράλληλα και αν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόσα πρόστιμα βεβαιώθηκαν, ενώ για την τήρηση των μέτρων, οι αστυνομικές υπηρεσίες θα είναι σε αυξημένη κινητικότητα, ενόψει και της επερχόμενης περιόδου εορτασμού του Πάσχα.
Εξάλλου, ένταση επικράτησε το πρωί και στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στην Πάτρα, όπου έσπευσε η αστυνομία, καθώς είχαν συγκεντρωθεί πιστοί που δεν πτοούνται από την πανδημία του κοροναϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στο Ιερό Ναό μετά από πρόσκληση του ιερέα για να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο.
Αποτέλεσμα της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να προκληθεί ένταση, δεδομένου ότι πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Αστυνομίας.
Άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κοροναϊού.
Τελικά η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να επιδίδουν σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους πρόστιμα, καθώς δεν είχα βεβαίωση εξόδου.
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης
- Αδέλφια Κάσιο κατά Μάικλ Τζάκσον: Μας εκπαίδευσε να τον υπερασπιζόμαστε, ενώ μας κακοποιούσε
- Η ώρα της στέψης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Για το 9ο τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ
- Πεθαίνει η 4αδα που θα ισορροπούσε την κινεζική επιρροή στην Ασία – Υπεύθυνος ο Τραμπ
- Ευρώπη: Ποιες χώρες έχουν δει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
- Σε φρεγάτα «Κίμων» και Μέγαρο Μαξίμου ο Μακρόν – Τα μηνύματα που έστειλε από την Αθήνα
- Η άνθιση του τουρισμού των λουλουδιών: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι προορισμοί του 2026
- World Press Photo 2024: Οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την εποχή μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442