Κοροναϊός : Αφιέρωμα των New York Times στο Σωτήρη Τσιόδρα – Τον τοποθετούν στους ανερχόμενους ήρωες
Αφιέρωμα στους «ανερχόμενους ήρωες της εποχής του κοροναϊού» φιλοξενούν οι New York Times τοποθετώντας ανάμεσα τους και τον «δικό μας», Σωτήρη Τσιόδρα.
Αφιέρωμα στους «ανερχόμενους ήρωες της εποχής του κοροναϊού» φιλοξενούν οι New York Times τοποθετώντας ανάμεσα τους και τον «δικό μας», Σωτήρη Τσιόδρα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από μεγάλη περίοδο αντίδρασης σε ειδικούς, οι κοινωνίες στρέφονται στους επιστήμονες για απαντήσεις. Αυτοί αναδεικνύονται σε εθνικούς ήρωες. Σπάνια έχουν το προφανές χάρισμα των πολιτικών ηγετών, αλλά κατέχουν βαθιά γνώση και συμπόνια.

Στην Ελλάδα, που προς το παρόν έχει αποφύγει ένα μεγάλο ξέσπασα του κοροναϊού, «όλοι συντονίζονται κάθε απόγευμα στις 6 στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έναν κομψό αδύνατο γκριζομάλλη».
«Οι ανακοινώσεις του δεν έχουν εξάρσεις, βασίζεται απολύτως στις σημειώσεις του καθώς ενημερώνει τη χώρα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τους νοσηλευόμενους και τους θανάτους. Περιστασιακά δίνει πρακτικές συμβουλές και πάντα σπεύδει να διαλύσει κάθε παραπληροφόρηση», συμπληρώνει.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο, του Σωτήρη Τσιόδρα στο να πάρει η Ελλάδα μερικά από τα πιο εγκαίρως ληφθέντα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, «κάτι που φαίνεται να αποδίδει, καθώς η Ελλάδα μετρά από την αρχή της κρίσης μόλις 68 θανάτους» (σ.σ 73 με βάση τον τελευταίο απολογισμό το απόγευμα της Κυριακής). Αντίθετα, το Βέλγιο, με ανάλογο πληθυσμό, μετρά 1.283 θανάτους.
«Ο Έλληνας επικεφαλής στη μάχη κατά του κοροναϊού, εκκλησιαζόμενος και πατέρας επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες, σπουδές στο Harvard, στο M.I.T. και αλλού, δεν είναι άνθρωπος που εξωραΐζει», αναφέρει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις του Τεό Αναγνωστόπουλος, ιδρυτή της SciCo, που αναφέρει ότι ο Σωτήρης Τσίοδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό σε ένα κοινό που αγωνιά.
«Είναι ένας από εμάς, αλλά με αποδεδειγμένη γνώση. Είναι ταπεινός, μετριοπαθής, συμπονετικός αλλά και αναμφισβήτητα ένας κορυφαίος επιστήμονας», αναφέρει.
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442