Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμός στη Βρετανία με τη θεωρία συνωμοσίας για το 5G – Καίνε κεραίες για να σταματήσουν τον… κοροναϊό

Χαμός στη Βρετανία με τη θεωρία συνωμοσίας για το 5G – Καίνε κεραίες για να σταματήσουν τον… κοροναϊό

Στην Αγγλία κυκλοφόρησαν θεωρίες… συνωμοσίας πως ο κορονοϊός εξαπλώνεται μέσω 5G κεραιών και κάποιοι έσπευσαν να τις κάψουν!

Στην Αγγλία κυκλοφόρησαν θεωρίες… συνωμοσίας πως ο κοροναϊός εξαπλώνεται μέσω 5G κεραιών και κάποιοι έσπευσαν να τις κάψουν!

Κι όμως σύμφωνα με το BBC κεραίες κινητής τηλεφωνίας πήραν… μυστηριωδώς φωτιά την ίδια μέρα σε τρεις μεγαλουπόλεις της Βρετανίας, το Birmingham, το Liverpool και το Merseyside.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν  μέσω των social media.

Διάφορες αναρτήσεις στο Facebook συνέδεαν με κάποιον τρόπο τη γέννηση του κοροναϊού με τις κεραίες των 5G δικτύων.

Ευτυχώς, οι περισσότερες εξ αυτών των αναρτήσεων έχουν κατέβει, ωστόσο το θέμα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Άρχισαν να καίνε τις κεραίες

Γρήγορα λοιπόν κυκλοφόρησαν και βίντεο που έδειχναν κεραίες τηλεπικοινωνιών να τυλίγονται στις φλόγες στις παραπάνω πόλεις.

Σοκαριστικά πλάνα αναρτήθηκαν στο Facebook από τη στιγμή που φωτιά έκαιγε 21 μέτρου κεραίες τηλεπικοινωνιών, ωστόσο γρήγορα όλα τα βίντεο εξαφανίστηκαν από τα social media.

Γρήγορα δεν έλειψαν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ο πρώην Υπουργός Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Gove είπε ότι πρόκειται για μία «επικίνδυνη ανοησία», ενώ οι αρμόδιοι του τμήματος Ψηφιακού, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού δήλωσαν στο Twitter ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία αξιόπιστη απόδειξη» που να συνδέει το δίκτυο 5G με τον κοροναϊό.

Η αστυνομία του Merseyside δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα ώστε να βρεθούν τα αίτια της πυρκαγιάς σε κεραίες της περιοχής.

Τέλος ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του West Midlands δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε κεραία τηλεφώνου, αλλά θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία της φωτιάς».

Κίνημα στο Facebook

Πάντως το θέμα έλαβε τέτοιες διαστάσεις που δημιουργήθηκε γκρουπ στο Facebook, το οποίο επίσης έχει διαγραφεί, και με το οποίο επιχειρήθηκε η διασπορά της εξωφρενικής συνωμοσιολογίας.

Στη συγκεκριμένη, δε, σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο, κυκλοφορούσαν βίντεο τα οποία υποστήριζαν πως για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού έπρεπε να καούν κεραίες 5G, ενώ οι χρήστες που τα αναρτούσαν ενθάρρυναν τον κόσμο να κάνει το ίδιο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024