Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβληματισμός για τον θάνατο 52χρονου στο Αττικόν - Τι λέει ο γιατρός του νοσοκομείου

Προβληματισμός για τον θάνατο 52χρονου στο Αττικόν – Τι λέει ο γιατρός του νοσοκομείου

Ο  Καθηγητής Ευάγγελος  Γιαμαρέλλος, Αναπληρωτής Παθολογίας – Λοιμώξεων του (Ε.Κ.Π.Α.)  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν»,όπου και νοσηλευόταν ο 52χρονος) , επιχείρησε να δώσει πρόσθετες πληροφορίες.

Προβληματισμό συνεχίζει να προκαλεί ο θάνατος ενός 52χρονου από κοροναϊό ο οποίος – σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες – δεν φαίνεται να ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Ο  Καθηγητής Ευάγγελος  Γιαμαρέλλος, Αναπληρωτής Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν»,όπου και νοσηλευόταν ο 52χρονος) , επιχείρησε να δώσει πρόσθετες πληροφορίες.

«Είμαστε ακόμα, από επιστημονικής πλευρά στο επίπεδο που μαθαίνουμε αυτό το καινούριο νόσημα» τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως η ιατρική κοινότητα προσπαθεί να ανταποκριθεί ως εκ τούτου στις γνώσεις που διαθέτει.

Απαντώντας στο ερώτημα του κατά πόσο μπορούσαν να προβλέψουν οι γιατροί το ότι ο 52χρονος ασθενής θα έχανε τελικώς την ζωή, ο κ. Γιαμαρέλλος ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση εφόσον ο ασθενής φτάσει στο σημείο να χρειάζεται διασωλήνωση οι πιθανότητες μιας αρνητικής εξέλιξης είναι μεγάλες.

«Ύπουλο νόσημα»

Ειδικότερα ο κος Γιαμαρέλλος έκανε λόγο για πολύ ύπουλο νόσημα. «Οι ασθενείς έρχονται σε σχετικά καλή κατάσταση χωρίς αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που υπάρχουν να είμαστε σε θέση να προδικάσουμε το ποια θα είναι η εξέλιξη» δήλωσε προσθέτοντας πως « δυστυχώς ούτε τα υποκείμενα νοσήματα, ούτε οι υπάρχουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ούτε και η κλινική μας εμπειρία μπορεί να δώσει εικόνα για το ποιος θα είναι ο ασθενής με την δυσμενή εξέλιξη»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024