Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Superleague : Η ΑΕΚ θέλει δεύτερη θέση και… Champions League

Superleague : Η ΑΕΚ θέλει δεύτερη θέση και… Champions League

Η θέση της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα ήταν ποδοσφαιρική: Πιστεύει ότι θα περάσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και θέλει ποδόσφαιρο, κοροναϊού επιτρέποντος.

Η ΑΕΚ είχε μια πολύ συγκροτημένη και ξεκάθαρη τοποθέτηση στη Λίγκα. Μάλιστα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, από την πρώτη στιγμή έθεσε θέμα αναβολής της όποιας απόφασης και μετάθεσή της για τις 24 Απριλίου. Ακολουθώντας τη δικής της γραμμή. Αλλά και για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς πηγαίνουν τα πράγματα στη χώρα, αναφορικά με την έξαρση του κορωνοϊού.

Η θέση της Ενωσης δεν ακολούθησε καμία «γραμμή», δεν εξαρτήθηκε από καμία άποψη που ακούστηκε, ήταν καθαρά δική της και είχε καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια. Ενώ έγινε με βάση όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, όπου η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι εμφανώς πολύ καλύτερη, σε σχέση με άλλες χώρες, όπου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά κριτήρια της ΑΕΚ; Είναι σαφές ότι η Ενωση θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, διότι θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικήσει αυτό που πιστεύει ότι αξίζει. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή, με δεδομένο ότι η τιμωρία του ΠΑΟΚ θα ισχύσει για το φετινό πρωτάθλημα, η Ενωση είναι στο -1 από τους Θεσσαλονικής. Αρα, μόλις έναν βαθμό μακριά από τα προκριματικά του Champions League.

Η Ενωση, σε αντίθεση με ό,τι έχει κάνει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, έχει επενδύσει πολλά στην ευρωπαϊκή της ανέλιξη. Κάτι που αποτυπώνεται γλαφυρά και από το γεγονός ότι πέρασε τον ΠΑΟΚ στη γενική βαθμολογία της UEFA, παρά την πολυετή απουσία της από τις διοργανώσεις της. Και εάν αφήσουμε στην άκρη την περσινή κακή στιγμή με την Τραμπζονσπόρ, ελέω του… τυφώνα Μιγκέλ Καρντόσο, όλες οι ευρωπαϊκές της παρουσίες τα τελευταία χρόνια ήταν αξιοπρεπέστατες. Μάλιστα, ακόμη και με την ομάδα της Τραπεζούντας πάλεψε για το θαύμα, αλλά λόγω ατυχίας δεν τα κατάφερε.

Η ΑΕΚ πιστεύει ότι τον «έχει» τον ΠΑΟΚ εάν τα παιχνίδια παιχτούν στα ίσια. Και για αυτόν τον λόγο θέλει να παιχτεί ποδόσφαιρο. Αντίθετα, ο Δικέφαλος του Βορρά, μπορεί να δείχνει ότι θέλει διακοπεί για να μην πάρει τον τίτλο ο Ολυμπιακός, αλλά στην ουσία επιθυμεί έναν βίαιο τερματισμό της Super League, για να μη χάσει και τη 2η θέση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024