Ένας άνδρας 104 ετών, ο οποίος γεννήθηκε κατά την πανδημία της ισπανικής γρίπης, θεωρείται πλέον ότι είναι ο γηραιότερος επιζών του κοροναϊού στον πλανήτη.

Ο Bill Lapschies, ο οποίος γεννήθηκε στο Salem της Ισπανίας το 1916, παρουσίασε για πρώτη φορά τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον θανατηφόρο ιό στις 5 Μαρτίου. Αμέσως τέθηκε σε καραντίνα στον οίκο ευγηρίας, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο Lapschies ξεπέρασε τον ιό σχετικά ήπια, καθώς ποτέ δεν εμφάνισε σοβαρά προβλήματα στην αναπνοή.

Πηγή: DailyMail

 

«Θα μπορούσε εύκολα να εξελιχθεί διαφορετικά» δήλωσε ο γιατρός του, σημειώνοντας πως «δεν μπορούν να γίνουν πολλές υποθέσεις για το τι μπορεί να είχε συμβεί».

«Σκέφτηκα ότι θα έχουμε ένα ποσοστό θνησιμότητας που θα αγγίζει το 30% εδώ στον οίκο οίκο ευγηρίας, καθώς οι περισσότεροι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα με την υγεία τους» πρόσθεσε.

Γιόρτασε τα 104α γενέθλιά του

Την 1η Απριλίου, ο Lapschies γιόρτασε τα 104α γενέθλιά του με την οικογένειά του, 25 ημέρες αφότου εμφάνισε τα πρώτα του συμπτώματα Covid-19 και 19 ημέρες από τότε που ανέβασε υψηλό πυρετό.

Για να γιορτάσουν τη μεγάλη του νίκη -αυτή τη φορά κατά του κοροναϊού- οι συγγενείς του μετέφεραν μπαλόνια και κέικ εκεί όπου διαμένει ο Lapschies. Φυσικά, ο καθένας τηρώντας ευλαβικά απόσταση περίπου έξι μέτρων μεταξύ τους στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πηγή: DailyMail

 

Γράψτε το σχόλιο σας