Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δεύτερος νεκρός στην Πέλλα - Στους 54 ο συνολικός αριθμός

Κοροναϊός : Δεύτερος νεκρός στην Πέλλα – Στους 54 ο συνολικός αριθμός

Ένας ακόμα άνδρας, ηλικίας 66 ετών, έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό

Ένας ακόμα άνδρας ηλικίας 66 ετών από την Πέλλα έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό.

Μετά την απώλεια της 78χρονης από τον ιό, ένας ακόμα θάνατος έρχεται να προστεθεί στη λίστα των θυμάτων από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα από το χωριό Μαυροβούνι, ο οποίος κατέληξε το πρωί της Παρασκευής. Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του εκλιπόντος από τον ΕΟΔΥ.

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο αντιπεριφεριάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής για την κατάσταση που επικρατεί στη Φούστανη Πέλλας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη καραντίνα με απόφαση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, στην περιοχή Τριφύλλι, αρνητικό στον ιό βγήκε το ύποπτο κρούσμα για το οποίο διενεργήθηκε έλεγχος.

Η εφοδιαστική αλυσίδα στην περιοχή της Φούστανης λειτουργεί ομαλά, ενώ έχει δοθεί λίστα με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες στην αστυνομία προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους.

Σε εγρήγορση όλοι οι φορείς – 1.544 κρούσματα

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ανέρχονται πλέον σε 1.544 και οι νεκροί σε 54 μετά το νέο θάνατο ασθενούς στην Πέλλα που έγινε γνωστός το πρωί της Παρασκευής.

Μεταξύ των κρουσμάτων υπολογίζονται 27 νέα περιστατικά στον γενικό πληθυσμό, καθώς και άλλα 23 στη δομή της Ριτσώνας, που είναι ήδη σε καραντίνα. Επίσης, σε 119 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την ίδια στιγμή, 91 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 65 έτη. Περισσότεροι από τους μισούς (75%) έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Μέχρι στιγμής, η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης, δηλαδή η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνονται.

Ενθαρρυντικά είναι δε, τα στοιχεία ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά αριθμό νεκρών και κρουσμάτων από τον κοροναϊό, δείγμα ότι οι θυσίες των ελλήνων πολιτών έχουν πιάσει τόπο. Ειδικότερα, στην αναλογία ασθενών και πληθυσμού κάθε χώρας, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με μόλις 116 ασθενείς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

«Καμπανάκι» για τις προσφυγικές Δομές

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος  Κουμουτσάκος υπογράμμισε το  πρωί μιλώντας στο MEGA ότι ο συνδυασμός του μεταναστευτικού ζητήματος με την έξαρση της πανδημίας αποτελούν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να τα αντιμετωπίσει.

Όσον αφορά στο περιστατικό στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες. «Διαμορφώθηκε ένα προηγούμενο που μας δίνει την εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια ανάλογη κατάσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις άλλες δομές φιλοξενίας, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας, όπως τα μηνύματα σε όλες τις γλώσσες, την αποφυγή συγχρωτισμού εντός των δομών, τον περιορισμό μετακινήσεων των φιλοξενούντων και τη δημιουργία χώρων για την παροχή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Συνάνης, παρεμβαίνοντας από τη Λέσβο, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα και πως έχουν ξεπεραστεί οι δυνατότητες υποδοχής όσων νέων έρχονται.

Δεν είναι εύκολη η μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα

Για τη μεταφορά τους από τα νησιά σε δομές της ενδοχώρας, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η μεταφορά, λόγω και της πανδημίας, δεν είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να υπολογιστούν όλες οι διαδικασίες.

Για την ανεύρεση λύσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συμπλήρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης για το Μεταναστευτικό, λαμβάνοντας 200 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να υλοποιήσει τις λύσεις που θα αποφασιστούν.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024