Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό : Επανεξετάζεται η δυνατότητα  διεκπεραίωσης αιτήσεων ασύλου μέσω skype

Προσφυγικό : Επανεξετάζεται η δυνατότητα διεκπεραίωσης αιτήσεων ασύλου μέσω skype

Υπάρχουν 19.000 περιπτώσεις, για τις οποίες είχε ολοκληρωθεί η συνέντευξη και δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση

Εξετάζεται η δυνατότητα να ξαναξεκινήσει η διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου μέσω skype, επισήμανε στη δευτερολογία του στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, υπάρχουν 19.000 περιπτώσεις, για τις οποίες είχε ολοκληρωθεί η συνέντευξη και δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση. «Εκμεταλλευόμαστε λοιπόν αυτό το χρόνο που δεν υπάρχει πρόσβαση για το κοινό στις υπηρεσίες ασύλου για να εκδοθούν οι αποφάσεις για τις συνεντεύξεις που έχουν ήδη διεξαχθεί», παρατήρησε.

Σχετικά με τα κέντρα που θα δημιουργηθούν στα νησιά, ο κ. Μηταράκης τα χαρακτήρισε «κέντρα πολλαπλών σκοπών», όπου «θέλουμε να γίνεται η καταγραφή, να υπάρχουν τα γραφεία του ασύλου, να υπάρχουν ασφαλείς περιοχές για οικογένειες, για ασυνόδευτους ανηλίκους, ώστε να μην είναι τμήμα του γενικού πληθυσμού» και διευκρίνισε ότι «δεν θα περιορίζονται οι άνθρωποι εκεί, θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται. Θα υπάρχουν κανόνες φυσικά, είναι πολύ σημαντικό τα κέντρα αυτά να έχουν κανόνες που να συνάδουν με τις διεθνείς συνθήκες και τις οδηγίες».

Δεν υπάρχει δυνατότητα για μαζικές εκκενώσεις

Αναφερόμενος στην αποσυμφόρηση των καταυλισμών στα νησιά, ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για μαζικές εκκενώσεις τους, καθώς «δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στην ενδοχώρα». Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι περιορισμένος ο αριθμός των ξενοδοχείων και πολύ ευχαρίστως να τους εκμεταλλευτούμε, αλλά θέλουμε να συζητήσουμε και τη χρηματοδότηση για τις επιπλέον 40.000 κλίνες που θα χρειαστούν, για πόσο καιρό και πού μπορούμε να τις βρούμε».

Για το θέμα αυτό, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρουν ότι η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, έχει προκρίνει ως λύση για την προστασία των ευάλωτων ομάδων στα ΚΥΤ των νησιών την ενοικίαση ξενοδοχειακών καταλυμάτων εντός των νησιών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δήμοι του βορείου Αιγαίου ενημερώθηκαν με επιστολή του υπουργού Μετανάστευσης για τη σχετική πρόταση, ωστόσο «με αποφάσεις τους έχουν αρνηθεί τέτοια βοήθεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024