Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό : Από τη Λέσβο στη Β. Ελλάδα μεταφέρονται 139 πρόσφυγες

Προσφυγικό : Από τη Λέσβο στη Β. Ελλάδα μεταφέρονται 139 πρόσφυγες

Άλλοι 91 αιτούντες άσυλο, έχει προγραμματιστεί να μετακινηθούν την ερχόμενη Τρίτη 7 Απριλίου προς διάφορες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Συνολικά 139 αιτούντες άσυλο από τους περίπου 3.000 που έχουν λάβει άρση γεωγραφικού περιορισμού και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μετακινηθούν σήμερα από τη Λέσβο, με το πλοίο της γραμμής, προς λιμάνι της βόρειας Ελλάδα με κατεύθυνση δομή της περιοχής.

Επίσης άλλοι 91 αιτούντες άσυλο, έχει προγραμματιστεί να μετακινηθούν την ερχόμενη Τρίτη 7 Απριλίου προς διάφορες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σε καραντίνα η προσφυγική δομή στη Ριτσώνα

Σε καραντίνα για 14 μέρες μπαίνει από σήμερα το πρωί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κοροναϊού.

Ο υγειονομικός αποκλεισμός επιβάλεται με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών  της γυναίκας, φιλοξενούμενης της δομής, που βρέθηκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι οι 20 από αυτούς είναι θετικοί στον κοροναϊό.

Επισημαίνεται ότι κανένα από τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, δεν νοσεί, ούτε έχει συμπτώματα της νόσου. Επίσης, από τα αποτελέσματα του ελέγχου, προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε ήταν αρνητικά.

Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛΑΣ έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024