Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μεγαλώνει η λίστα των νεαρών θυμάτων - Καμπανάκι από τους ειδικούς

Κοροναϊός : Μεγαλώνει η λίστα των νεαρών θυμάτων – Καμπανάκι από τους ειδικούς

Αναστάτωση προκαλούν τις τελευταίες ώρες οι ολοένα αυξανόμενοι θάνατοι ατόμων νεαρής ηλικίας από κοροναϊό

Αναστάτωση προκαλούν τις τελευταίες ώρες οι ολοένα αυξανόμενοι θάνατοι ατόμων νεαρής ηλικίας από κοροναϊό.

Τα δύο τελευταία παραδείγματα, μια 12χρονη στο Βέλγιο και ένας 13χρονος στη Βρετανία, ήρθαν να προστεθούν στη μαύρη λίστα των νέων ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Σε αυτή τη λίστα βρίσκεται και το νεαρότερο θύμα από κοροναϊό παγκοσμίως, ένα βρέφος μικρότερο του ενός έτους, αλλά και μια 16χρονη στη Γαλλία.

Με αφορμή τα παραπάνω -και όχι μόνο- χαρακτηριστικά άπαντες οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους. Δηλαδή αυτό που λένε όλοι είναι πως, μπορεί οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι να οι ευπαθείς ομάδες να είναι πιο ευάλωτοι στον κοροναϊό, ωστόσο κανένας δεν έχει ανοσία και όλοι κινδυνεύουμε το ίδιο.

Νεκρός 13χρονος στη Βρετανία

Σοκ στη Βρετανία προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης η είδηση του θανάτου ενός 13χρονου αγοριου, που είχε βρεθεί θετικό στον κοροναϊό.

«Δυστυχώς, ένα 13χρονο αγόρι που είχε βρεθεί θετικό στον Covid-19 υπέκυψε, και οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια μας βρίσκονται στην οικογένεια αυτή τη στιγμή» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ο θάνατος σχετίζεται με τον κοροναϊό και δεν θα γίνει κανένα επιπλέον σχόλιο».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ανάμεσα στα πιο πρόσφατα καταγεγραμμένα θύματα του φονικού ιού, συμπεριλαμβάνεται κι ένας νέος μόλις 19 ετών, μέχρι πρότινος υγιής, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Νεκρή 12χρονη στο Βέλγιο

Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε στο Βέλγιο από τον φονικό ιό, γνωστοποίησαν χθες οι υγειονομικές αρχές της χώρας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του καθημερινού απολογισμού της πανδημίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση.

«Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει» δήλωσε ο δρ. Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των αρχών.

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορονοϊού στο Βέλγιο, όπου 705 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Βρέφος μικρότερο του ενός έτους στις ΗΠΑ

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτους ενός βρέφους ηλικίας μικρότερης του ενός έτους στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το νεότερο -γνωστό- θύμα του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο θάνατος προήλθε λόγω του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές της πολιτείας Ιλινόι.

«Έχω πολύ λυπηρές πληροφορίες να ανακοινώσω. Ανάμεσα στους θανάτους των τελευταίων 24 ωρών ήταν αυτοί ενός δημοσίου υπαλλήλου της πολιτείας (…) κι ενός πολύ μικρού παιδιού» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζέι Ρόμπερτ Πρίτσκερ, ο κυβερνήτης του Ιλινόι.

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να χωνέψουμε αυτή την είδηση, πάνω απ’ όλα για το πολύ μικρό παιδί», πρόσθεσε.

Το πολιτειακό υπουργείο Υγείας του Ιλινόι διευκρίνισε αργότερα πως το παιδί ήταν μικρότερο από ενός έτους, χωρίς να εξηγήσει αν είχε υποκείμενες παθήσεις.

Μια 16χρονη στη Γαλλία

Το θάνατο μιας 16χρονης μαθήτριας η οποία έχασε τη ζωή της από τον κορονοϊό, θρηνεί τις τελευταίες μέρες η Γαλλία.

Η νεαρή μαθήτρια, σύμφωνα με όσα δηλώνουν συγγενικά της πρόσωπα στα γαλλικά ΜΜΕ, δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο υποκείμενο νόσημα.

Η 16χρονη είχε αναπνευστικά προβλήματα από το περασμένο Σάββατο, ενώ μέσα σε μερικές ημέρες έχασε τη ζωή της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024