Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Στο επίκεντρο η κατ΄οίκον νοσηλεία – Πώς θα λειτουργεί το Εθνικό Μητρώο Ασθενών

Κοροναϊός: Στο επίκεντρο η κατ΄οίκον νοσηλεία – Πώς θα λειτουργεί το Εθνικό Μητρώο Ασθενών

Βάρος πέφτει και στη εξωνοσοκομειακή νοσηλεία των ασθενών μέσω ενός δικτύου κέντρων υγείας.

Προσπάθειες και συνεχείς ενέργειες προκειμένου το Εθνικό Σύστημα Υγείας να είναι έτοιμο και σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κοροναϊού καταβάλλει το υπουργείο Υγείας.

Βάρος στην εξωνοσοκομειακή νοσηλεία

Αφού λοιπόν έχει προηγηθεί η ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας με κλίνες ΜΕΘ και για απλή νοσηλεία, προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό, πλέον βάρος πέφτει και στη εξωνοσοκομειακή νοσηλεία των ασθενών μέσω ενός δικτύου κέντρων υγείας που θα υποδέχονται και θα παρακολουθούν ασθενείς, μίας δηλαδή υπηρεσίας τηλεϊατρικής και χορήγησης φαρμάκων και εκτός νοσοκομείου.

«Σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ήδη έχει σχεδιαστεί και ξεκινά η λειτουργία Κέντρων Υγείας αποκλειστικά για τον κοροναϊό , όπου σε περίπτωση που κάποιος μεταβεί σε αυτό το Κέντρο Υγείας και χρειαστεί να μείνει στο σπίτι του, τότε θα υπάρχει παρακολούθηση από το Κέντρο Υγείας και βεβαίως μέσω του συστήματος τηλεϊατρικής το οποίο έχουμε σχεδιάσει και ξεκινάει τις επόμενες ημέρες, θα παρακολουθείται ο ασθενής», ανέφερε σχετικά την Τρίτη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Πώς θα λειτουργήσει το Εθνικό Μητρώο Ασθενών

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε ειδική αναφορά στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών που θα τεθεί σε λειτουργία σε λίγες μέρες εξηγώντας ότι εκεί θα καταγράφονται όλα τα περιστατικά και θα παρακολουθούνται μέσω ενός συστήματος τηλεϊατρικής.

Στην εξωνοσοκοκομειακή νοσηλεία αναφέρθηκε και ο καθηγητής, κ. Τσιόδρας τονίζοντας ότι η Επιτροπή που συστάθηκε για τον κοροναϊό έχει συζητήσει για τα ειδικά κριτήρια με τα οποία θα χορηγείται η αγωγή στην κοινότητα.

«Φυσικά και δεν είναι για όλους. Φυσικά και δεν αλλάζει το μήνυμα ότι αυτοί που έχουν ήπια νόσο θα την περάσουν ήπια χωρίς να χρειαστούν καμία φαρμακευτική αγωγή. Αλλά έπρεπε σαν Επιτροπή να προβλεφθούν κριτήρια που ο γιατρός της κοινότητας, ο γιατρός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα μπορέσει να συνταγογραφήσει την αγωγή, η οποία αυτή τη στιγμή δίνεται μόνο στο νοσοκομείο, και σε εξωτερικούς ασθενείς με βάση κριτήρια. Άνθρωποι αυξημένου κινδύνου, άνθρωποι που έχουν κάποια κλινικά κριτήρια τα οποία επιβάλλουν την χορήγηση μιας αγωγής, υπό παρακολούθηση, γιατί κάθε φάρμακο έχεις τις τοξικότητες του. Σε αυτό το μητρώο που ανέφερε ο Υπουργός, θα περιλαμβάνονται βέβαια και αυτοί οι ασθενείς», εξήγησε ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024