Δικαστες ΣτΕ : Ναι στην παράταση του δικαστικού έτους
Επιβεβλημένη θεωρούν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας την παράταση του δικαστικού έτους , προκειμένου να συνεισφέρουν στο βαθμό που τους αναλογεί στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας.
Επιβεβλημένη θεωρούν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας την παράταση του δικαστικού έτους , προκειμένου να συνεισφέρουν στο βαθμό που τους αναλογεί στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων , η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και οι Ένωση Διοικητικών Δικαστών είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους με την παράταση του δικαστικού έτους , επισημαίνοντας ότι ακόμα και τις μέρες αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων οι συνάδλεφοί τους εργάζονται από το σπίτι επεξεργαζόμενοι εκκρεμείς δικογραφίες, ενώ σε ό,τι αφορά τα ποινικά δικαστήρια γίνονται όλες οι επείγουσες υποθέσεις.
Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της :
«Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας ασκούν τα καθήκοντά τους συναισθανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας, χωρίς να φείδονται προσπαθειών και χωρίς να έχουν ανάγκη παραινέσεων προς τούτο.
Ενόψει των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε η μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών, τουλάχιστον καθ’ όσον αφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρίσταται επιβεβλημένη, προκειμένου οι δικαστές του να συνεισφέρουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της Χώρας».
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για Λιβανό, Αραμπατζή
- Υποκλοπές: ο εξευτελισμός του κράτους δικαίου και των θεσμών συνεχίζεται
- NBA: Έκαναν το 1-1 οι Θάντερ κόντρα στους Σπερς
- Airbnb: Ανοδικά κινείται η ζήτηση στη βραχυχρόνια μίσθωση, αυξάνονται οι τιμές στα καταλύματα
- Οδύσσεια: O Νόλαν κόντεψε να πνίξει τον Ματ Ντέιμον – «Θέλω να μπείτε στον Δούρειο Ίππο» ξεκαθαρίζει
- Πέρασμα στην Ανατολική Λιβύη ζητάει το κονβόι για τη Γάζα – μέλος της αποστολής από Ελλάδα μιλάει στο in
- Έμπολα: Την ώρα που οι θάνατοι αυξάνονται, ο ΠΟΥ λέει ότι θα χρειαστούν μέχρι και εννέα μήνες για εμβόλιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442