Επιβεβλημένη θεωρούν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας την παράταση του δικαστικού έτους , προκειμένου να συνεισφέρουν στο βαθμό που τους αναλογεί στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας.

Αυτό αναφέρεται  σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων , η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και οι Ένωση Διοικητικών Δικαστών είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους με την παράταση του δικαστικού έτους , επισημαίνοντας ότι ακόμα και τις μέρες αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων οι συνάδλεφοί τους  εργάζονται από το σπίτι επεξεργαζόμενοι εκκρεμείς δικογραφίες, ενώ σε ό,τι αφορά τα ποινικά δικαστήρια  γίνονται όλες οι επείγουσες υποθέσεις.

Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της  :

«Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας ασκούν τα καθήκοντά τους συναισθανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας, χωρίς να φείδονται προσπαθειών και χωρίς να έχουν ανάγκη παραινέσεων προς τούτο.

Ενόψει των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε η μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών, τουλάχιστον καθ’ όσον αφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρίσταται επιβεβλημένη, προκειμένου οι δικαστές του να συνεισφέρουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της Χώρας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr