
Κοροναϊός – Ιταλία : Μείωση του ΑΕΠ έως 6%
«Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις είναι ρεαλιστικές ... παράλληλα μπορούμε να πούμε ότι (η ιταλική οικονομία) μπορεί να καταφέρει μια έντονη ανάκαμψη»
Ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, R. Gualtieri, δήλωσε την Τετάρτη ότι η πρόβλεψη για το επαγγελματικό λόμπι της μείωσης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά 6% λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει από τον κοροναϊό φέτος, είναι ρεαλιστική.
«Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις είναι ρεαλιστικές … παράλληλα μπορούμε να πούμε ότι (η ιταλική οικονομία) μπορεί να καταφέρει μια έντονη ανάκαμψη», ανέφερε ο Gualtieri σε συνέντευξή του καθημερινά στο Il Fatto Quotidiano.
Ο Υπουργός είπε επίσης ότι η χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την καταπολέμηση της κρίσης που συνδέεται με τη λοιμώδη νόσο, υπό τις σημερινές συνθήκες, δεν ήταν επιλογή, αλλά ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια κοινή φορολογική πολιτική καθώς και «νέες λύσεις για τον καθορισμό μιας επαρκούς , κοινής απάντησης».
Πηγή: reuters.com
- Αίρεται η ασυλία των 13 του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θύματα και απροστάτευτοι δηλώνουν οι εγκαλούμενοι που ζήτησαν την άρση
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Λαζαράκου: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ – H προειδοποίηση για crypto
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Κηφισιά
- Γυναικοκτονία στους Αμπελόκηπους: Ξεκίνησε η δίκη του 39χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του με σφυρί – «Εδρασα εν βρασμώ»
- Για όλα φταίει το «επώνυμο», λέει ο Καραμανλής – Δηλώνει αθώος και επαναλαμβάνει ότι δεν θα πολιτευτεί
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια της μηχανής και ο διαχειριστής του δικύκλου








