Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τις «σοβαρές ανησυχίες» τους για τον κοροναϊό και τις αγορές πετρελαίου

Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τις «σοβαρές ανησυχίες» τους για τον κοροναϊό και τις αγορές πετρελαίου

Τηλεφωνική επικοινωνία «μακράς διάρκειας» είχαν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τη Δευτέρα, συζητήσαν για την πιο στενή συνεργασία τους στον τομέα της καταπολέμησης του κοροναϊού, όπως και για την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές πετρελαίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Σοβαρή ανησυχία»

«Οι ηγέτες των χωρών εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία για την έκταση της διασποράς του κοροναϊού στον κόσμο και ενημέρωσε ο ένας τον άλλον για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής στη Ρωσία και τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.

Επίσης, «συζητήθηκαν οι δυνατότητες πιο στενής συνεργασίας των δύο χωρών προς αυτήν την κατεύθυνση» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το πρακτορείο TASS μεταδίδει πως η τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων ήταν «μακράς διαρκείας», χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου, όπως και να συνεχίσουν τις προσωπικές επαφές.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τον Τραμπ

Το Κρεμλίνο πάντως διέψευσε δηλώσεις που είχε κάνει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει τα τελευταία δύο χρόνια από τον αμερικανό ομόλογό του την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη Ρωσία.

«Οχι , δεν είναι έτσι» δήλωσε o εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024