Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός «χτυπά» δίχως έλεος την Ιταλία - 837 νέοι θάνατοι

Ο κοροναϊός «χτυπά» δίχως έλεος την Ιταλία – 837 νέοι θάνατοι

Παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από την προηγούμενη εβδομάδα τα νέα κρούσματα στην Ιταλία, αλλά ο αριθμός των νεκρών έως τώρα δεν περιορίζεται

Αν και δείχνει τάσεις σταθεροποίησης, δεν λέει να σταματήσει την επέλαση του στην Ιταλία ο κοροναϊός. Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 837 θάνατοι, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών σε 12.248.

Θετικό είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες τέσσερις μέρες ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων δείχνει σημάδια πτώσης. Την Τρίτη, ανακοινώθηκαν 4.233 νέα κρούσματα, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 105.972.

Παράλληλα, 1.109 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στη Λομβαρδία, τα συνολικά περιστατικά είναι 43.208 και οι νεκροί 7.199 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 14.074 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.644. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 9.155, με 477 νεκρούς.

Έφτασε στο υψηλότερο σημείο διάδοσής του ο ιός

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να είναι χαμηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ο αριθμός των νεκρών παραμένει πολύ υψηλός.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, ο ιός έχει αγγίξει το υψηλότερο σημείο διάδοσής του και αναμένεται, μετά από κάποιες ημέρες, να αρχίσει η καθοδική πορεία.

Υπό τον όρο, όμως, ότι όλοι θα σεβαστούν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας , Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε ότι «Το σημείο αυτό, όμως, δεν είναι μια κορυφή, είναι οροπέδιο», εννοώντας ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αναμένει, κανείς, έπειτα από μια ημέρα.

«Αν δεν τηρήσουμε με προσοχή τα μέτρα που έχουν εγκριθεί, η επιδημία μπορεί να ξαναρχίσει να διαδίδεται με δύναμη», εξήγησε ο Μπουσαφέρο.

Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας τόνισε, επίσης, ότι «χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ προς εντοπισμό των αντισωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που η ιταλικές υγειονομικές αρχές θέλουν να κάνουν».

Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «ο στόχος είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας να παραμείνει κάτω από το 1%» και ότι «για να φτάσει στο μηδέν, θα χρειαστούν μήνες».

Χτίστηκε σε 10 μέρες νοσοκομείο στο Μιλάνο

Εγκαινιάσθηκαν σήμερα οι νοσοκομειακές πτέρυγες για ασθενείς με κοροναϊό, οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα σε δυο εβδομάδες σε χώρους της πρώην έκθεσης του Μιλάνου.

Έχει ολοκληρωθεί μονάδα εντατικής θεραπείας με 170 κλίνες χάρη στην ακούραστη προσπάθεια εργατών, τεχνιτών και αρχιτεκτόνων, οι οποίοι δούλεψαν αδιάκοπα, νύχτα μέρα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιλεγεί το κατάλληλο προσωπικό και μέχρι το σαββατοκύριακο θα έχουν μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις οι πρώτοι ασθενείς.

Προβλέπεται ότι θα προσφέρουν το έργο τους 500 γιατροί και περίπου 1.000 νοσηλευτές, υπό τον συντονισμό της πανεπιστημιακής πολυκλινικής του Μιλάνου.

«Είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα, μόνο η εργατικότητά μας και η δεξιοτεχνία μας μπορούσαν να μας επιτρέψουν να τα καταφέρουμε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα.

Στην αναδιαμόρφωση και τον κατάλληλο εξοπλισμό των χώρων της πρώην έκθεσης του Μιλάνου συνέβαλαν με δωρεές τους τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και άλλοι ιταλοί επιχειρηματίες.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024