Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου από τα χαμηλά 18 ετών
Μετά τη συμφωνία Πούτιν - Τραμπ για συνομιλίες με στόχο τη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας, οι τιμές πετρελαίου ανακάμπτουν από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 18 ετών, που υποχώρησαν λόγω κοροναϊού
Άνοδο κατέγραψαν σήμερα, Τρίτη, οι τιμές πετρελαίου αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν να έχουν συνομιλίες με στόχο τη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας, με τις τιμές αναφοράς να ανακάμπτουν από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 18 ετών στα οποία είχαν υποχωρήσει, καθώς ο κοροναϊός έπληξε την παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα.
Αύξηση 7% για το αμερικανικό αργό
Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε άνοδο 3,8% στα 23,63 δολάρια το βαρέλι στις 14:06 ώρα Ελλάδας, αφού έκλεισε χθες στα 22,76 δολάρια, το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Νοέμβριο του 2002.
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 7,2% στα 21,54 δολάρια το βαρέλι αφού χθες έκλεισε στα 20,09 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2002.
Κοροναϊός και κόντρα Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας
Οι αγορές πετρελαίου έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με μια διπλή δυσκολία, το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού και τον αγώνα για εξασφάλιση μεριδίου της αγοράς μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, αφού ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί απέτυχαν νωρίτερα αυτό τον μήνα να συμφωνήσουν σε μεγαλύτερες μειώσεις της παραγωγής με στόχο της στήριξη των τιμών.
Στη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τραμπ και ο Πούτιν συμφώνησαν να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας των χωρών τους για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε χθες το Κρεμλίνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
- Πώς είναι σήμερα ο Μήτσος από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί»
- Interamerican στο Delphi Economic Forum XI: Προτείνοντας λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
- Χαρίτσης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Να μην έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα»
- Markos by Night: Κορυφή για τον Μάρκο Σεφερλή και το Σάββατο 25 Απριλίου
- Κυρίαρχοι των κρητιδικών θαλασσών: Αρπακτικά χταπόδια των 20 μέτρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442