Η καραντίνα και κάθε περιοριστικό μέτρο έχει ως στόχο να περιορίσει την εξάπλωση και την έξαρση της πανδημίας, ωστόσο πρέπει τα μέτρα να τηρούνται σωστά

Η απομόνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κοροναϊού θα μπορούσε να συνεχιστεί για έξι μήνες και η χώρα μπορεί να μην επιστρέψει στον κανονικό τρόπο ζωής μέχρι το Φθινόπωρο, δήλωσε αναπληρώτρια κυβερνητική γιατρός.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής ιατρός για την Αγγλία, Δρ Jenny Harries, δήλωσε στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου της Downing Street την Κυριακή ότι η αποτελεσματικότητα των σημερινών περιορισμών θα αναθεωρηθεί στο τέλος της αρχικής περιόδου των τριών εβδομάδων.

Δηλώσεις

«Αν είμαστε πετυχημένοι, θα έχουμε σπάσει την κορυφή αυτής της καμπύλης, γεγονός λαμπρό, αλλά δεν πρέπει να ξαναρχίσουμε ξαφνικά τον κανονικό μας τρόπο ζωής», είπε.

«Αυτό θα ήταν αρκετά επικίνδυνο. Αν σταματήσουμε, τότε όλες οι προσπάθειές μας θα σπαταληθούν και θα μπορούσαμε να δούμε μια δεύτερη κορυφή-έξαρση».

Το κοινό έχει κληθεί να σταματήσει όλα τα μη βασικά ταξίδια, να εργαστεί από το σπίτι εάν είναι δυνατόν και να περιορίσει την άσκηση σε μια βόλτα έξω, από μια φορά τη μέρα.

«Πρέπει να διατηρήσουμε αυτά που κάνουμε τώρα και στη συνέχεια να είμαστε σε θέση να ελπίζουμε ότι θα προσαρμόσουμε μερικά από τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης και θα μας επαναφέρουμε σταδιακά στην κανονικότητα», δήλωσε η Harries.

«Έτσι σκέφτομαι τρεις εβδομάδες για αναθεώρηση. Με περίπου τρεις έως έξι μήνες ιδανικά, και πολύ αβεβαιότητα σε αυτό, αλλά στη συνέχεια να δούμε σε ποιο σημείο μπορούμε πραγματικά να επανέλθουμε στο φυσιολογικό. Είναι πιθανό ότι θα μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο από αυτό».

Η ημερήσια συνέντευξη Τύπου ήταν υπό την ηγεσία του υπουργού Εξωτερικών κ. Robert Jenrick, ο οποίος δήλωσε ότι οι περιορισμοί θα αναθεωρηθούν το Πάσχα.

Η πιθανότητα των μακροπρόθεσμων κυβερνητικών περιορισμών να προσπαθήσουν να περιορίσουν την εξάπλωση έρχεται, καθώς ο καθηγητής Neil Ferguson του Imperial College London, ένας από τους επιδημιολόγους που συμβουλεύει την κυβέρνηση, δήλωσε στους Sunday Times ότι η καραντίνα θα χρειαστεί να διαρκέσει μήνες.

«Θα πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα αυτά, κατά τη γνώμη μου, για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, πιθανώς μέχρι το τέλος Μαΐου, ίσως ακόμη και στις αρχές Ιουνίου. Ο Μάιος είναι αισιόδοξος », είπε.

Σχετικά με την Κυριακή, 127.737 άτομα είχαν δοκιμαστεί για κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκ των οποίων 19.522 έχουν βγει θετικά, με 1.228 θανάτους.

Ο Jenrick ενημέρωσε επίσης το κοινό σχετικά με την ανάπτυξη των αγροτεμαχίων για τις πιο ευάλωτες ομάδες, οι οποίες κλήθηκαν να προστατευθούν στο σπίτι για 12 εβδομάδες.

Περίπου 50.000 πακέτα θα παραδοθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε όσους δεν έχουν υποστήριξη. «Αν δεν έχετε οικογένεια, φίλους ή γείτονες κοντά, το NHS θα παραδώσει τα φάρμακά σας μέσω του κοινοτικού δικτύου φαρμακείων», δήλωσε ο Jenrick.

«Ενημερώστε ότι χρειάζεστε υποστήριξη και τότε θα παραδώσουμε τρόφιμα και προμήθειες στην πόρτα σας».

Πηγή: theguardian.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr