Το νέο μέτρο που ανακοινώθηκε σήμερα ανέρχεται σε 130 δισ. Αυστραλιανά δολάρια (80 δισ. Δολάρια)

H Αυστραλία προτείνει ένα σχέδιο οικονομικής ώθησης ύψους 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

Νέα κυβερνητικά μέτρα στήριξης

Οι Αυστραλοί που έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, θα λαμβάνουν μια νέα πληρωμή «καθηκόντων κατόχου» ανά δεκαπενθήμερο, ύψους 1.500 Αυστραλιανών δολαρίων ($ 920).

Το νέο μέτρο που ανακοινώθηκε σήμερα ανέρχεται σε 130 δισ. Αυστραλιανά δολάρια (80 δισ. Δολάρια). Χρειάζεται το συνολικό ποσό της κυβερνητικής υποστήριξης της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε περισσότερα από 320 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (197 δισεκατομμύρια δολάρια) ή 16,4% του ΑΕΠ, δήλωσε η κυβέρνηση.

«Αυτό το πρωτοφανές επίπεδο στήριξης αντικατοπτρίζει την πρωτοφανή στιγμή που στην οποία βρισκόμαστε. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Αυστραλοί μπορούν να φτάσουν στην άλλη πλευρά αυτής της κρίσης του κοροναϊού», δήλωσε ο Αυστραλός Ταμίας Τζος Φρυέντμπερντ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι πληρωμές αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% του μέσου μισθού και περίπου το 100% του μέσου μισθού στους τομείς που πλήττονται περισσότερο από τον κοροναϊό – λιανικό εμπόριο, φιλοξενία και τουρισμό.

Η πληρωμή είναι διαθέσιμη για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και μερικής απασχόλησης, μεμονωμένους εμπόρους και casuals που έχουν με τους εργοδότες τους για 12 μήνες ή περισσότερο.

Πηγή: edition.cnn.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr