Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εγκληματική ανευθυνότητα στη Θεσσαλονίκη: «Βούλιαξε» η παραλία - Ετοιμάζει σκληρά μέτρα ο Δήμος

Εγκληματική ανευθυνότητα στη Θεσσαλονίκη: «Βούλιαξε» η παραλία – Ετοιμάζει σκληρά μέτρα ο Δήμος

Όμως οι προσπάθειες της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό από λίγους ανεγκέφαλους που δεν υπολογίζουν τόσο τη δική τους ασφάλεια, όσο και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου

Φαίνεται πως οι 36.864 θάνατοι, εκ των οποίων μόνοι οι 43 στη χώρα μας, αλλά και ο πανικός που έχει σπείρει σε ολόκληρο τον κόσμο η επέλαση του κοροναϊού δεν αρκούν σε κάποιους για να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Μπορεί η χώρα μας, κατά γενική ομολογία, να παίρνει μέχρι στιγμής καλό βαθμό στην αντιμετώπιση του κοροναϊού, ωστόσο άπαντες οι ειδικοί τονίζουν πως αν χαλαρώσουμε τώρα, υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να βρεθούμε σε «τροχιά Ιταλίας», αφού η μάχη με τον φονικό ιό βρίσκεται ακόμα στην αρχή της.

Όμως οι προσπάθειες της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό από λίγους ανεγκέφαλους που δεν υπολογίζουν τόσο τη δική τους ασφάλεια, όσο και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου.

Ένα τρανό παράδειγμα των παραπάνω είναι όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη χθες και σήμερα. Το παραλιακό μέτωπο και τις δύο αυτές ημέρες γέμισε από πολίτες οι οποίοι αθλούνταν κατά δεκάδες. Μάλιστα, στις εικόνες που δίνει στη δημοσιότητα το MEGA φαίνονται πολλοί εξ αυτών να κρατούν και καφέ στο χέρι, χωρίς να αθλούνται…

Οι εικόνες θυμίζουν εποχές προ του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ ακόμα και όσοι αθλούνταν, εφόσον διέθεταν το κατάλληλο έγγραφο ή μήνυμα από το 13033, είναι ξεκάθαρο πως ο τρόπος με τον οποίο αθλούνται «καταργεί» τα μέτρα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο χθες και σήμερα σημειώθηκαν περίπου 300 παραβάσεις στη Θεσσαλονίκη με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων να μην έχουν καν μαζί τους την υπεύθυνη δήλωση που χρειάζεται.

Κλείνει την παραλία ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Μάλιστα, η εγκληματική αυτή ανευθυνότητα των πολιτών πυροδότησε και εξελίξεις, με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα να έρχεται σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

«Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε στο δημαρχείο της πόλης.

«Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Χαρδαλιά για το πρόβλημα της Νέας Παραλίας» ανέφερε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας.

«Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο «plan B» και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέτρα στην παραλία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τη δημοτική αστυνομία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024