Το μένουμε σπίτι δεν είναι απλά μια ατάκα, αλλά μια στάση ευθύνης που πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε για να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και το κοινωνικό σύνολο από την εξάπλωση του κοροναϊού

Το μένουμε σπίτι δεν είναι απλά μια ατάκα, αλλά μια στάση ευθύνης που πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε για να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και το κοινωνικό σύνολο από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολο να το εφαρμόσουν όλοι. Όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα.

Είναι αυτοί που βγαίνουν έξω και -ρισκάροντας πολλές φορές την ίδια τους την υγεία- φροντίζουν ώστε να μπορούμε εμείς να μείνουμε μέσα.

Δεν αναφερόμαστε στους εμφανείς ήρωες, που στέκονται κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κοροναϊό, δηλαδή τους γιατρούς και τους νοσηλεύτές.

Αλλά στους άλλους, τους αφανείς ήρωες, οι οποίοι μάχονται με τον δικό τους τρόπο, στην μάχη που δίνει ο πλανήτης.

Πρόκειται για τους φαρμακοποιούς, τους εργαζόμενους στα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης, τους διανομείς, τους εργαζόμενους στα πρατήρια υγρών καυσίμων, αλλά και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και ταχυφαγείων, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έχουν δει την πελατεία τους να μειώνεται δραματικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, μένουν ανοιχτοί και δίνουν τη δική τους μάχη μέσω του delivery.

Είναι οι καθημερινοί ήρωες της ζωής μας στη μάχη με τον κοροναϊό:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr