Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Γενικό λουκέτο στην Ισπανία για δύο εβδομάδες - Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοί

Κοροναϊός : Γενικό λουκέτο στην Ισπανία για δύο εβδομάδες – Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοί

Τη διακοπή κάθε «μη αναγκαίας» οικονομικής δραστηριότητας για δύο εβδομάδες λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη χώρα.

Τη διακοπή κάθε «μη αναγκαίας» οικονομικής δραστηριότητας για δύο εβδομάδες λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη χώρα.

Ο Σάντσεθ είπε ότι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται σε τομείς όχι απολύτως αναγκαίους θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για το διάστημα αυτό, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Ιταλίας.

Κανονικά η καταβολή των μισθών

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους, αλλά θα πρέπει να καλύψουν τις χαμένες εργατοώρες κάποια στιγμή αργότερα.

Το μέτρο αναμένεται να εγκριθεί αύριο, Κυριακή, από το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει εκτάκτως και θα ισχύσει από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου.

Απολύτως αναγκαίοι τομείς θεωρούνται κατά κύριο λόγο οι τομείς της υγείας, της διατροφής και της ενέργειας.

Δεύτερη σε νεκρούς μετά την Ιταλία

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα, πίσω από την Ιταλία, σε αριθμό νεκρών από την Covid-19 σε όλον τον κόσμο. Με βάση το πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 5.690 (αύξηση κατά 832 σε μία ημέρα).

Στόχος του νέου μέτρου είναι να περιοριστούν κατά το μέγιστο δυνατό οι μετακινήσεις και κατά συνέπεια η διάδοση του ιού.

Στην Ισπανία έχει τεθεί σε εφαρμογή μια από τις πιο αυστηρές καραντίνες στον κόσμο: οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργαστούν (αν δεν είναι εφικτή η τηλεεργασία), να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στον γιατρό ή να βγάλουν τον σκύλο τους μια σύντομη βόλτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024