Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κίνδυνος κατάρρευσης για έξι ελληνικές αεροπορικές

Κοροναϊός : Κίνδυνος κατάρρευσης για έξι ελληνικές αεροπορικές

Άμεση παροχή κρατικής βοήθειας για να μη καταρρεύσουν και χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας ζητούν έξι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες με επιστολή τους προς το ΥΠΟΙΚ και τα συναρμόδια υπουργεία.

Την άμεση παροχή κρατικής βοήθειας για να μη καταρρεύσουν και χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας ζητούν έξι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες με επιστολή τους προς το υπουργείο Οικονομικών και τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία.

Η επιστολή συνυπογράφηκε από τις εταιρείες Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings, και Orange2Fly.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι ανωτέρω εταιρείες κάνουν έκκληση προς την κυβέρνηση για άμεση οικονομική στήριξη λόγω των, χωρίς προηγούμενο, επιπτώσεων της πανδημίας.

Εξαντλήθηκε η ρευστότητα

«Η ρευστότητα των αεροπορικών εταιρειών έχει πλέον εξαντληθεί. Οι στόλοι τους έχουν καθηλωθεί, έχουν ακυρωθεί το σύνολο των κρατήσεων και των συμβολαίων τους, η επιβατική κίνηση έχει μηδενιστεί, τα έσοδα έχουν εντελώς εξανεμιστεί, ενώ τα έξοδα ενοικίασης αεροσκαφών, ασφάλιστρα, έξοδα συντήρησης αεροσκαφών, μισθοδοσίες, τέλη στάθμευσης και πολλά άλλα παραμένουν, με αποτέλεσμα εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, να αναμένονται τις επόμενες ημέρες μαζικές καταρρεύσεις των Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών» τονίζουν στην επιστολή τους.

Έως 15.000 ευρώ το κόστος για καθηλωμένο αεροσκάφος

Ενδεικτικά αναφέρουν πως «κάθε αεροσκάφος που είναι καθηλωμένο στο έδαφος κοστίζει 10.000 – 15.000 ευρώ την ημέρα χωρίς τα μισθολογικά κόστη.»

» Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή την στιγμή τα καθηλωμένα αεροσκάφη στον Ελλαδικό χώρο είναι δεκάδες, οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για τον κλάδο των Αερομεταφορών, ώστε να σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024