Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός :  Η Βρετανία καταπατά νόμους δίνοντας «ανάσα» στις επιχειρήσεις που «στραγγαλίζει» η κρίση

Κοροναϊός : Η Βρετανία καταπατά νόμους δίνοντας «ανάσα» στις επιχειρήσεις που «στραγγαλίζει» η κρίση

Οι νόμοι περί πτωχεύσεων καθώς και άλλες νομοθεσίες αναμένονται να αλλάξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα εν μέσω πανδημίας.

Στους 1.019 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς 260 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μια μέρα, εξαιτίας του κοροναϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον καθώς και δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται σε καραντίνα ενώ έχουν ήδη απαγορευτεί οι περισσότερες πτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός καθώς και ο υπουργός Υγείας έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κοροναϊό.

Οι νόμοι περί πτωχεύσεων καθώς και άλλες νομοθεσίες αναμένονται να αλλάξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα εν μέσω πανδημίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Σε μια συνέντευξη Τύπου της Downing Street, ανακοινώθηκε ότι θα εισαχθούν μέτρα για να βοηθήσουν τις εταιρείες που βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Ανησυχητικές εκτιμήσεις

Ο ιατρικός διευθυντή  του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) Στίβεν Πάουις, ανέφερε μάλιστα μεταξύ άλλων ότι το ΗΒ θα τα έχει «πάει καλά» αν καταφέρει  να κρατήσει τον αριθμό των θυμάτων του κοροναϊού υπό των 20.000.

«Αν είναι (οι νεκροί) λιγότεροι από 20.000 (…) αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, μολονότι ο κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα.

«Παρόλο που αυτό θα είναι καλό αποτέλεσμα, θα συμβεί μόνο αν σταματήσουμε τη μετάδοση του ιού» ανέφερε.

Τα νέα μέτρα

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εισαχθούν μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις να επιβιώσουν σε αυτήν την κρίση και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Όπως προανήγγειλε, θα περιοριστεί η γραφειοκρατία, ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα να αγοράσουν αντισηπτικά μέσα σε μερικές μέρες.

«Επίσης, εισάγουμε μια σειρά μέτρων για την τόνωση της προμήθειας εξοπλισμού ατομικής προστασίας, όπως μάσκες προσώπου, για την προστασία του πρώτου προσωπικού του NHS» πρόσθεσε.

«Με τη μείωση του όγκου της γραφειοκρατίας, οι νέοι προμηθευτές και οι επιχειρήσεις που παράγουν τα συστατικά για την ασφαλή απολύμανση των χεριών θα είναι σε θέση να φέρουν τα προϊόντα τους στην αγορά σε λίγες μέρες».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αναβάλλουν την ετήσια άδεια τους για άλλα δύο χρόνια.

«Αυτό θα προστατεύσει το προσωπικό από τις απώλειες, παρέχοντας στις επιχειρήσεις την ευελιξία τη στιγμή που τη χρειάζονται περισσότερο» εξήγησε.

Πάνω από 1.000 οι νεκροί

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη μάχη με τον κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέσα σε μια μέρα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από τους 759 στους 1.019.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση  του αριθμού των θανάτων στη χώρα από την έναρξη της επιδημίας.

Έχουν γίνει περισσότερες από 120.000 τεστ για κοροναϊό, με περισσότερα από 17.000 θετικά αποτελέσματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024