«Είμαι ανήσυχος. Όπως είναι τα πράγματα, έχουμε άδειες κλίνες στις ΜΕΘ μας αλλά με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα φαίνεται ότι οι ΜΕΘ μας θα φθάσουν το όριο της ικανότητάς τους μέσα σε μερικές ημέρες» είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Ιρλανδίας θα έχουν φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων τους μέσα σε μερικές ημέρες με δεδομένο τον ρυθμό της εξάπλωσης του κοροναϊού και η υπηρεσία υγείας έχει ετοιμάσει σχέδια προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

«Είμαι ανήσυχος. Όπως είναι τα πράγματα, έχουμε άδειες κλίνες στις ΜΕΘ μας αλλά με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα φαίνεται ότι οι ΜΕΘ μας θα φθάσουν το όριο της ικανότητάς τους μέσα σε μερικές ημέρες», είπε ο Βαράντκαρ στους δημοσιογράφους.

«Αυτό συμβαίνει ήδη σε όλη την Ευρώπη, φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί (και) εδώ άρα θα πρέπει να έχουμε σχέδια για αυτό το ενδεχόμενο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε εφεδρική ικανότητα ΜΕΘ, μηχανημάτων αναπνευστικής υποστήριξης, μηχανών CPAP (συσκευές θετικής πίεσης). Μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια γίνεται για την παροχή του εξοπλισμού», είπε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr