Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Νέα Υόρκη : 134 νέοι θάνατοι - Τι δήλωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο

Κοροναϊός – Νέα Υόρκη : 134 νέοι θάνατοι – Τι δήλωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο

Ο αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη σημείωσε άνοδο κατά 134 νέους θανάτους στην πολιτεία και φθάνοντας στο σύνολο τους  519

Ο κυβερνήτης Andrew M. Cuomo δήλωσε την Παρασκευή ότι 519 άνθρωποι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν πεθάνει από τον κοροναϊό. Και αντέστρεψε τα σχόλια του Προέδρου Trump ότι η Νέα Υόρκη υπερεκτιμούσε την ανάγκη για αναπνευστήρες και ότι η Νέα Υόρκη έβλεπε χιλιάδες αποθηκευμένους.

Δηλώσεις Andrew Cuomo

«Τους συλλέγουμε στο απόθεμα, έτσι ώστε όταν τους χρειαζόμαστε να είναι εκεί», δήλωσε ο κ. Cuomo για τους αποθηκευτικούς αναπνευστήρες. «Δεν τους χρειαζόμαστε σήμερα, διότι δεν είμαστε σε θέση σήμερα».

Την Πέμπτη το βράδυ, ο κ. Trump είχε αμφισβητήσει τον ισχυρισμό της Νέας Υόρκης ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30.000 αναπνευστήρες για την καταπολέμηση της κρίσης. Οι κρατικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να βοηθήσει στην κάλυψη του ελλείμματος, το οποίο σήμερα υπερβαίνει τους 20.000.

«Δεν πιστεύω ότι χρειάζεστε 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες», δήλωσε ο κ. Trump στο Fox News. Ο κ. Cuomo δήλωσε την Παρασκευή, από το ποσό των 30.000, «Κοιτάξτε δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα. Όλοι έχουν δικαίωμα στη δική τους γνώμη. Αλλά δεν ασχολούμαι με τη γνώμη εδώ. Εργάζομαι βάσει γεγονότων, χρησιμοποιώντας δεδομένα, αριθμούς και εκτιμήσεις».

Από την Παρασκευή το πρωί, περίπου 1.600 ασθενείς Covid-19 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ήταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, οι περισσότεροι με αναπνευστήρες, συνιστώντας μια αύξηση 22% από την Πέμπτη το πρωί.

Το κράτος έχει προβλέψει ότι η αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού θα συνεχίσει να επιταχύνεται για αρκετές ακόμη εβδομάδες. Ο κυβερνήτης παρέδωσε την καθημερινή ενημέρωσή του στο Javits Center, ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο στο Μανχάταν που έχει μετατραπεί σε ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης με στρατιωτική βοήθεια και πρόκειται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτό που κάνατε σε αυτή την εγκατάσταση σε μια εβδομάδα, δημιουργώντας ένα νοσοκομείο, είναι απίστευτο», δήλωσε ο κ. Cuomo, απευθυνόμενος στα μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Άλλα σημαντικά γεγονότα από την ενημέρωση του κ. Cuomo

  • Περισσότεροι από 44.600 άνθρωποι έχουν βγει θετικοί για τον ιό, μια αύξηση πάνω από 7.300 από την Πέμπτη το πρωί. Περισσότερες από 25.000 από αυτές τις περιπτώσεις βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.
  • Σήμερα υπάρχουν 6.481 νοσηλευόμενοι ασθενείς, περίπου 20% περισσότεροι από χθες. Από αυτούς, 1.583 βρίσκονται σε εντατική φροντίδα. Πάνω από 2.000 έχουν αποφορτιστεί. Περισσότεροι από 62.000 ιατροί, πολλοί από τους οποίους αποχώρησαν, προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν στην εξάλειψη της κρίσης.
  • Περίπου 10.100 επαγγελματίες ψυχικής υγείας έχουν επίσης προχωρήσει προς την κατεύθυνση να βοηθήσουν τους Νεοϋορκέζους να αντιμετωπίσουν σε ψυχολογικό επίπεδο την απομόνωση.
  • Ο κυβερνήτης είπε ότι θα επεκτείνει το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την πολιτεία για δύο ακόμη εβδομάδες μέχρι τις 15 Απριλίου. Τα σχολεία στη Νέα Υόρκη είχαν ήδη προγραμματιστεί να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 20 Απριλίου.
  • Ο κ. Cuomo δήλωσε ότι η πολιτεία χρειάζεται 20 εκατομμύρια μάσκες Ν-95, 30 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, 45 εκατομμύρια γάντια εξετάσεων, 20 εκατομμύρια αλλαξιές και 30.000 αναπνευστήρες – όλα αστρονομικά ποσά σε σύγκριση με το σημερινό απόθεμα του κράτους.
  • Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι θα ζητήσει σήμερα την άδεια του Προέδρου Trump για να εγκρίνει την κατασκευή τεσσάρων επιπλέον προσωρινών νοσοκομείων συνολικής χωρητικότητας 4.000 νοσοκομειακών κλινών στο Bronx, Queens, Brooklyn και Staten Island.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο δήμαρχος Bill de Blasio επέκρινε τον Πρόεδρο Trump λέγοντας ότι η Νέα Υόρκη ξεπέρασε την ανάγκη για αναπνευστήρες. «Με όλο τον σεβασμό προς αυτόν, δεν εξετάζει τα γεγονότα της αστρονομικής ανάπτυξης αυτής της κρίσης», δήλωσε ο κ. De Blasio στο «Good Morning America».

Η Deborah L. Birx, συντονίστρια απάντησης του κορανοϊού του Λευκού Οίκου, είχε επαναλάβει την Πέμπτη. «Για να το πούμε στον αμερικανικό λαό, για να κάνουμε υποθέσεις ότι εξαιτίας των συνεπειών θα χρειάζονται περισσότεροι ένα νοσοκομειακό κρεβάτι και ότι αυτό δε θα είναι εκεί, ή όταν θα χρειάζονται σίγουρα τον εκάστοτε αναπνευστήρα και ότι αυτός δε θα είναι εκεί, δεν έχουμε αποδείξεις για κάτι τέτοιο τώρα» είπε η Δρ Μπίρξ.

Πηγή: nytimes.com

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024