Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Καναδάς : Πακέτο βοήθειας ύψους 82 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Κοροναϊός – Καναδάς : Πακέτο βοήθειας ύψους 82 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ο Καναδός Πρωθυπουργός Τρυντώ ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει το 75% των μισθών για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός Justin Trudeau ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αυξήσει την επιδότηση μισθών για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο 75% για να αποφύγει τις απολύσεις.

Οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τον Trudeau, αυτή η κίνηση θα είναι αναδρομική μέχρι τις 15 Μαρτίου. Είπε ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της κοινότητας, «αυτές οι θέσεις κάνουν τις κοινότητές μας να νιώθουν σαν στο σπίτι τους».

Η ανακοίνωση της Παρασκευής περιελάμβανε μια αύξηση από την αρχική επιδότηση μισθών 10% της περασμένης εβδομάδας, η οποία ήταν πρωτοβουλία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Θέλουμε την οικονομία μας να ανακάμψει από αυτό», δήλωσε ο Trudeau, καθώς ανακοίνωσε τον νέο επιχειρηματικό λογαριασμό έκτακτης ανάγκης του Καναδά, ο οποίος θα επιτρέψει στις τράπεζες να προσφέρουν δάνεια ύψους 40.000 δολαρίων που θα είναι άτοκα για το πρώτο έτος.

Από αυτά, 10.000 δολάρια μπορούν να «συγχωρεθούν» σύμφωνα με τον Trudeau. Επιπλέον, θα διατεθούν 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του Export Development Canada και της Τράπεζας Ανάπτυξης Επιχειρήσεων του Καναδά για να βοηθήσουν στην ταμειακή ροή.

Ο Trudeau είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα αναβάλει τις πληρωμές HST και GST και τις πληρωμές των τελωνειακών δασμών μέχρι τον Ιούνιο. «Με αυτά τα νέα μέτρα, η ελπίδα είναι ότι οι εργοδότες που ωθούνται να απολύσουν τους ανθρώπους λόγω του COVID-19 θα το ξανασκεφτούν», ανέφερε ο Trudeau.

«Και για όσους από εσάς έχετε ήδη απολύσει εργαζόμενους, ελπίζουμε ότι θα τους προσλάβετε εκ νέου». Ο πρωθυπουργός είπε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες για τα σημερινά νέα μέτρα επιδότησης μισθών θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Η Βουλή των Κοινοτήτων πήρε το νομοσχέδιο έκτακτης ανάγκης για το πακέτο βοήθειας των 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Καναδά για όσους πλήττονται από τον COVID-19 την Τετάρτη.

Το όφελος απόκρισης έκτακτης ανάγκης του Καναδά (CERB) ανακοινώθηκε εκείνη την περίοδο και θα επιτρέψει στους αιτούντες να λάβουν 2.000 δολάρια το μήνα για τους επόμενους τέσσερις μήνες για όσους έχασαν το εισόδημά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Το CERB θα καταβάλλεται κάθε τέσσερις εβδομάδες και θα είναι διαθέσιμο από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2020. Το πακέτο ενίσχυσης ύψους 82 δισ. Δολαρίων αντιπροσωπεύει το 3% του ΑΕΠ της χώρας, ανέφερε.

Αυτό περιλαμβάνει ένα ταμείο ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα στηρίξει άμεσα επιχειρήσεις και ιδιώτες, καθώς και 55 εκατομμύρια δολάρια που υποβλήθηκαν σε φορολογικές αναβολές.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: dailyhive.com

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024