Την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, την Κύπρο, και τη... Βουλγαρία για τις τουρκικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στα σύνορά τους εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω κοινού ανακοινωθέντος το οποίο εξεδόθη μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, την Κύπρο, και τη… Βουλγαρία για τις τουρκικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στα σύνορά τους εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω κοινού ανακοινωθέντος το οποίο εξεδόθη μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

«Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας… »

«Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα, καθώς και στην Βουλγαρία, την Κύπρο και άλλα κράτη – μέλη που έχουν επηρεαστεί με παρόμοιο τρόπο, μεταξύ άλλων στις προσπάθειές τους να διαχειριστούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», σημειώνεται σε μια αναφορά του κοινού ανακοινωθέντος για την κατάσταση που επικρατεί στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Για τον κοροναϊό

«Η πανδημία του νέου κοροναϊού συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την πανδημία που πλήττει τον πλανήτη.

Η κρίση απαιτεί επείγουσα, αποφασιστική και συνολική δράση σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να ξεπεράσουμε την κρίση, διατηρώντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές αξίες και τον τρόπο ζωής» προστίθεται.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr