Απίστευτος ο Μητροπολίτης Κέρκυρας: Ελάτε να κοινωνήσετε με πρόσχημα τη γυμναστική
Σε εποχές που όλοι μας καλούμαστε να αποδείξουμε ατομική ευθύνη με σκοπό τόσο την ατομική, όσο και τη συλλογική μας προστασία και με την Ιερά Σύνοδο να επιδεικνύει στάση ευθύνης έχοντας κλείσει όλες τις εκκλησίες, κάποιοι κάνουν του κεφαλιού τους, αποτελώντας κίνδυνο για ολόκληρη την κοινωνία
Σε εποχές που όλοι μας καλούμαστε να αποδείξουμε ατομική ευθύνη με σκοπό τόσο την ατομική, όσο και τη συλλογική μας προστασία και με την Ιερά Σύνοδο να επιδεικνύει στάση ευθύνης έχοντας κλείσει όλες τις εκκλησίες, κάποιοι κάνουν του κεφαλιού τους, αποτελώντας κίνδυνο για ολόκληρη την κοινωνία.
Συγκεκριμένα, εντονότατες αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του Μητροπολίτη Κέρκυρας την 25η Μαρτίου, μετά την θεία λειτουργία, με αφορμή τον εορτασμό για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα έπρεπε να δίνεται ειδική άδεια στους πιστούς να μεταβούν στις εκκλησίες να προσκυνήσουν και να λάβουν την θεία κοινωνία, στο πλαίσιο της ειδικής μετακίνησής τους λόγω των μέτρων κατά του κοροναϊού.
Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας παρακίνησε τους πιστούς να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα μετακίνησης δηλώνοντας άλλες δραστηριότητες, όπως τη σωματική άσκηση, προκειμένου να μεταβούν στους ναούς.
Ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μπορούν οι άνθρωποι και την άσκησή τους την προσωπική να κάνουν, ακόμα και τα σκυλάκια τους έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε η απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρχονται στην εκκλησία να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και του αίματος του Κυρίου μας.
Βγάλτε, λοιπόν, και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι “εξέρχομαι για τη σωματική μου άσκηση” και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα.
Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε “μην πανικοβάλλεστε” αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας.
Μην φοβείστε, μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η ζωή, υπάρχει η χαρά, υπάρχει η ελπίδα. Μόνο η εκκλησία μας και ο Θεός ο αληθινός μπορεί να μας εμψυχώσει. Προσευχηθείτε αδελφοί ,έτσι ώστε να αλλάξουν και οι καταστάσεις αυτής της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας, η οποία έχει άλλους σκοπούς».
- Μπεν Νίνταμ: Η βρετανική αστυνομία σταματά τις έρευνες για την εξαφάνισή του
- Κίνα: Ο Πούτιν επισκέπτεται τον Σι και σκορπά ανησυχία στη δύση και ταραχή στην Ταϊβάν
- Ακρίβεια: Παρατεταμένη η ακρίβεια στα καύσιμα – Έρχονται νέες αυξήσεις σε αμόλυβδη και diesel
- «Parallel Tales» – Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει μια κρυφή, σεξουαλική φαντασίωση για τον Βενσάν Κασέλ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/5): Πού θα δείτε το Άρσεναλ – Μπέρνλι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
- Τραμπ: Αναδημοσίευσε συνέντευξη Παπασταύρου για την ενεργειακή διπλωματία
- Einstürzende Neubauten: Νέο μέλος, παλιός θόρυβος – Η θρυλική μπάντα του Βερολίνου γυρίζει σελίδα
- Μαλδίβες: Μάχη με το χρόνο για την ανάσυρση των σορών των δυτών από το σπήλαιο, πριν τις προσεγγίσουν καρχαρίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442