Πρόεδρος του Κέντρου Αιμοδοσίας στο MEGA: Θα μπορούσαμε να κάνουμε και τεστ για κοροναϊό
Έχει τη δυνατότητα το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας να πραγματοποιεί κάνει τα δυσεύρετα τεστ ανίχνευσης για τον κοροναϊό;
Τη δυνατότητα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας να πραγματοποιεί ελέγχους ανίχνευσης του κοροναϊού, υποστηρίζει η πρώην Πρόεδρος του Κέντρου Χάρις Ματσούκα. Η γνώμη της είναι μάλιστα ότι το Κέντρο Αιμοδοσίας θα μπορούσε να ελέγχει περισσότερα από 1000 δείγματα καθημερινά.
Έχει τη δυνατότητα το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας να πραγματοποιεί κάνει τα δυσεύρετα τεστ ανίχνευσης για τον κοροναϊό;
Η απάντηση είναι ναι, υποστηρίζει μιλώντας στην κάμερα του MEGA η Χάρις Ματσούκα αιματολόγος και πρώην πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας .
«Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε aids και ηπατίτιδα, θα μπορούσε ωστόσο να γίνει επέκταση και να ελέγχεται και ο covid αυτό θα απαιτήσει αναβάθμιση του στησίματος του εργαστηρίου γίνεται από φαρυγγικό επίχρισμα και όχι από αίμα, θα χρειαστεί μια τροποποίηση θα χρειαστεί να υπάρξουν και αντιδραστήρια που φυσικά δεν προβλέπονταν»
«Εαν η πολιτική ηγεσία φρονεί νομίζω ότι πρέπει να γίνει σε ταχείς ρυθμούς που να ανταποκρίνεται στην ταχύτητα της πανδημίας, το οποίο είναι μακράν αυτή τη στιγμή από τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Το κέντρο αίματος στην Αθήνα ελέγχει καθημερινά 1300 δείγματα για ηπατίτιδα Β C kai AIDS. Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και για τον covid -19 υποστηρίζει η κυρία Ματσούκα με θητεία 32 χρόνων ως αιματολόγου στο Εθνικό σύστημα υγείας.
- Δουδωνής: Δεν υπάρχει πραγματικό σενάριο να επιστρέψει ο Τσίπρας στη διακυβέρνηση – Θα έλεγα στον Δούκα, «Forget it, Harris»
- Σιάτλ: Οδηγός ακολούθησε τις οδηγίες του GPS και… μπήκε στις γραμμές του τραμ
- Νεπάλ: Ορειβάτης που είχε χαθεί στο Έβερεστ, βρέθηκε ζωντανός έξι ημέρες αργότερα
- Παραδόθηκε το νέο δημαρχείο στο Δήμο Βέλου-Βόχας
- Ισραήλ: Κλιμακώνει τον εποικισμό – Σχεδιάζει κατασκευή νέων εβραϊκών κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
- Από κάπνισμα μελισσών η φωτιά στο λόφο της Φιλοθέης – Αναζητούνται οι μελισσοκόμοι
